Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

FUNdag jonge mantelzorgers

dinsdag 30 augustus 2016

Rijden met een quad door de weilanden, knuffelen met dieren, in de touwen klimmen, zelf pizza’s maken (en eten) of gewoon lekker spelen op de boerderij. Dat is allemaal mogelijk voor kinderen van 4 t/m 6 jaar die opgroeien met zorg in het gezin. Groeit uw kind op met een zieke ouder of broer/zus of kent u een kind dat opgroeit met zorg? Dan is dit uw kans om dit kind in het zonnetje te zetten en een fijne ontspannen ochtend te bezorgen.

Jonge mantelzorgers
Een op de vier kinderen groeit op met zorg in het gezin, bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische ziekte, een handicap of een ernstige verslaving. Dat kan de vader of moeder zijn, maar ook een broer zus, opa of oma. We noemen deze jongeren ook wel jonge mantelzorgers. Voor deze jongeren is het belangrijk dat ze ter ontspanning leuke dingen doen en dat ze kunnen praten over hun zorgen.

FUNdag zaterdag 10 september
De eerste fundag is voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en vindt plaats op zaterdag 10 september van 10:15 – 13:00 uur bij boerderij Buitengewoon aan de Le Chevalierlaan 1; 8162 PD Epe (Tongeren). Boer Hidde en boerin Nynke dragen deze doelgroep een warm hart toe en hebben een leuk programma speciaal voor deze kinderen gemaakt. Het doel is dat deze kinderen een leuk, ontspannen uitje gaan beleven. U kunt kijken op de website www.boerderijbuitengewoon.nl om een indruk te krijgen van de boerderij en van Hidde & Nynke.

Aanmelden
U kunt kinderen van 4 t/m 6 jaar uit de gemeente Epe vóór 5 september 2016 aanmelden bij Gerrita Elskamp via gerrita.elskamp@swoepe.nl of 0578-620988. Er is plaats voor maximaal 40 kinderen en deelname is gratis.

Recente nieuwsitems