Het sportplatform van de gemeente Epe

ZitFit

Het project ZitFit is afgelopen maart 2017 gestart op woonzorgcentrum De Speulbrink in Vaassen. Doel van het project is om ouderen, ondanks hun leeftijd en hun fysieke ongemakken, meer in beweging te krijgen. Dat het project een succes is mag duidelijk zijn, wekelijks doen meer dan 30 ouderen mee met de beweegactiviteiten onder enthousiaste begeleiding van buurtsportcoach Tom Beekman van HeelEpeBeweegt. Daarom is besloten dat het project een vervolg krijgt tot de zomer van 2018.
Naast bewegen is ook het sociale aspect bij ZitFit belangrijk. De activiteit zorgt ervoor dat de ouderen elkaar ontmoeten, in contact komen met elkaar. Het sporten en bewegen zorgt voor veel plezier en na afloop is er onder het genot van wat drinken tijd voor een praatje met elkaar. 
Ook woonzorgcentrum De Speulbrink is ontzettend blij dat ZitFit! in elk geval tot aan de zomer van 2018 onderdeel uitmaakt van het aanbod in het woonzorgcentrum.


Lida van Moorst (Viattence): “Na het stoppen van zitdans, hebben we erg gezocht naar een goede opvolger. En dat is ZitFit! De mensen zijn enorm enthousiast, het lijkt wel of de groep steeds groter wordt. Iedereen kan mee doen. De buurtsportcoaches brengen het erg spontaan en ze gebruiken hele mooie, bekende muziek uit de jaren 50. De stemming is altijd heel positief en opgewekt. En ieder gaat na afloop blij naar huis”. 

Zitfit in beeld: klik hier