Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Hackathon Epe op 12 en 13 februari

woensdag 20 februari 2019

Op dinsdag 12 en woensdag 13 februari werd de eerste Hackaton in Epe georganiseerd. Tijdens deze tweede dagen gaan studenten van ROC Aventus samen met lokale organisaties en inwoners in groepjes en op creatieve wijze (Design Thinking) drie vraagstukken onderzoeken. Om alle deelnemers fris te laten beginnen heeft buurtsportcoach Jeroen de openings-energizer verzorgd: ‘Spiegelfitness’ en ‘Samen in de kroeg’.

Tijdens de eerste dag kregen de groepjes deelnemers in de Understand-fase uitgebreide uitleg over de vraagstukken. Tevens konden zij verdiepende vragen stellen om het eigenlijke probleem binnen het vraagstuk bloot te leggen. In de middag was het tijd voor de Explore-fase van de Hackathon. Tijdens deze fase gingen de groepjes op pad om in gesprek te gaan met de doelgroep.

Dag 2 van de Hackathon stond voornamelijk in het teken van het voorbereiden op de pitches. Na de masterclasses Experiment en Pitch gingen de diverse groepjes uiteen om zich voor te bereiden op het presenteren van hun oplossing van het vraagstuk voor de jury: de pitches. Zaak was ook om de pitches zo creatief mogelijk te presenteren voor de jury.

De jury bestond uit Jan Wilsing (namens de Rabobank), Berry Lodder (directeur Zorg en Welzijn ROC Aventus) en Jan Aalbers (wethouder gemeente Epe).

De groepjes deelnemers, omgedoopt naar namen als De Giraf, JEA, Aan de Dans, Ouderwets Gezellig en Epics mochten 3 minuten pitchen voor de jury. Uiteindelijk was het de taak aan de jury om te komen tot een winnaar.

En de winnaar van de Hackathon 2019 Epe is geworden: ‘Aan De Dans’. Dit groepje bedacht een creatieve manier om, o.a. door het gebruik van technologie (virtualreality), meer ouderen letterlijk in beweging te krijgen.

Koppel-Swoe wil alle deelnemers aan de Hackathon (inwoners, organisaties, juryleden, studenten en docenten van ROC Aventus) bedanken voor twee ontzettend leuke en creatieve dagen!

 

Recente nieuwsitems