Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Week voor de Gezonde Jeugd

woensdag 6 maart 2019

In de week van 11 tot en met 15 maart is het de nationale Week voor de Gezonde Jeugd en Heel Epe Beweegt doet daar met de jongeren op gezond gewicht (JOGG) aanpak aan mee.

Op maandag 11 maart geeft wethouder De Waard-Oudesluijs het startsein voor de DrinkWater campagne bij het zwembad de Koekoek en wordt er bij het gemeentehuis gezamenlijk met de kinderen van basisschool De Sprenge Vaassen en de medewerkers van het gemeentehuis The Daily Mile gelopen. Samen zetten we een Stap Vooruit  om de gezonde en actieve leefstijl onder de aandacht te brengen.

 

Week van de Gezonde Jeugd

Om de gezonde en actieve leefstijl onder de doelgroep van 0-19 jaar te stimuleren voert Heel Epe Beweegt de jongeren op gezond gewicht aanpak uit. De gezonde keuze moet de gemakkelijk keuze worden en willen we een gezonde omgeving voor de jongeren creëren. Vooral voor kinderen in de leeftijd van twee tot zes jaar is de ontwikkeling van een gezond gewicht van groot belang. Een van jongs af aan aangewende, gezonde leefstijl met de juiste dagelijkse keuzes in voedings- en beweeggedrag is daarbij een voorwaarde. De omgeving waarin een kind opgroeit, speelt hierin een belangrijke rol. In de Week voor de Gezonde Jeugd besteden we daar extra aandacht aan en zetten we een Stap vooruit verschillende gebieden.

 

DrinkWater

Het zwembad De Koekoek doet mee aan een campagne over water drinken. Deze campagne is voor de kinderen die zwemles volgen en deelnemen aan het schoolzwemmen en loopt tot oktober. Waarom? Omdat water drinken gezond is. Gezonde en fitte kinderen bewegen beter. En kinderen die beter bewegen, halen makkelijker hun zwemdiploma. De watercampagne stimuleert uw kind om water te gaan drinken voor, tijdens en na de zwemles en het schoolzwemmen. Van bewegen en de warme lucht of het warme water in het zwembad krijg je dorst. En die dorst lessen we door water te drinken, samen met mascotte Koko, want water is de beste dorstlesser. Het startsein voor de DrinkWater campagne wordt op maandag 11 maart om 8.30 uur door wethouder De Waard-Oudesluijs gegeven bij zwembad De Koekoek.

 

The Daily Mile

Vervolgens gaan de kinderen van basisschool De Sprenge Vaassen naar het gemeentehuis om samen met medewerkers om 12.00 uur The Daily Mile te lopen om zo de gezonde werkvloer te stimuleren. Samen geven ze het goede voorbeeld om tussendoor een kwartier te lopen en zo te werken aan conditie, betere concentratie en het lange zitten tegen te gaan. Bij terugkomst zal de school het behaalde vignet ‘sport en bewegen’ van de Gezonde School in ontvangst nemen van wethouder De Waard-Oudesluijs.

Recente nieuwsitems