Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Week voor de Gezonde Jeugd 11- 15 maart

maandag 18 maart 2019

De week van 11 tot en met 15 maart is aangemerkt als 'week voor de gezonde jeugd'. Om de gezonde en actieve leefstijl onder de doelgroep van 0-19 jaar te stimuleren voert Heel Epe Beweegt de jongeren op gezond gewicht aanpak uit. De gezonde keuze moet de gemakkelijk keuze worden en we willen een gezonde omgeving voor de jongeren creëren. Vooral voor kinderen in de leeftijd van twee tot zes jaar is de ontwikkeling van een gezond gewicht van groot belang. Een van jongs af aan aangewende, gezonde leefstijl met de juiste dagelijkse keuzes in voedings- en beweeggedrag is daarbij een voorwaarde. De omgeving waarin een kind opgroeit, speelt hierin een belangrijke rol. In de Week voor de Gezonde Jeugd besteden we daar extra aandacht aan.

 

DrinkWater

In samenwerking met Zwembad De Koekoek wordt in De Week voor de Gezonde Jeugd het water drinken onder de aandacht gebracht. Want water drinken is gezond voor je. Gezonde en fitte kinderen bewegen beter. En kinderen die beter bewegen, halen makkelijker hun zwemdiploma. Om water drinken te stimuleren krijgen alle kinderen die deelnemen aan het schoolzwemmen en in een later stadium ook de kinderen die op zwemles zitten bij De Koekoek, een speciale bidon cadeau. Deze bidon kunnen de kinderen gebruiken om te zorgen dat ze dagelijks voldoende water drinken.

Wethouder De Waard - Oudesluijs was maandag 11 maart aanwezig om de eerste bidons uit te reiken aan de kinderen van de Nieuwe Wisselse School. Zij begonnen de week met schoolzwemmen. De les werd kort onderbroken om de Drink Water-campagne een kick off te geven.

 

 

The Daily Mile rondom het gemeentehuis

Maandagochtend 11 maart stond ook in het teken van de Daily Mile.

Basisschool De Sprenge uit Vaassen is een half jaar geleden met de Daily Mile begonnen: dagelijks een rondje lopen buiten. Op deze manier bewegen en een frisse neus halen, zorgt ervoor dat er daarna weer concentratie is in de les en kinderen weer fris verder kunnen leren en werken.

 

Leerlingen van De Sprenge Vaassen kwamen deze ochtend naar Epe om samen met zoveel mogelijk medewerkers van het gemeentehuis de Daily Mile te lopen.

Met behulp van tonnetjes snoepgroente zijn een aantal leerlingen de verschillende afdelingen af gegaan in het gemeentehuis met als doel zoveel mogelijk mensen mee te krijgen om de Daily Mile mee te lopen.

 

Uiteindelijk liep een flinke groep medewerkers van het gemeentehuis samen met de kinderen een rondje door het centrum van Epe. Wethouders Lia de Waard - Oudesluijs en Erik Visser deden ook mee. Samen gaven de lopers het goede voorbeeld om tussen het werken door een kwartier te lopen en zo te werken aan conditie, betere concentratie en het lange zitten tegen te gaan.

Na het rondje lopen stond een gezonde lunch te wachten op de deelnemers.

Voor hun inzet op de school om veel aan bewegen te doen ontving De Sprenge Vaassen tijdens de lunch tevens het Gezonde School-vignet ‘Sport en Bewegen’. 

 

Klik hier voor de link naar een leuk artikel in De Stentor    


Recente nieuwsitems