Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Nieuwe ondersteuningsronde Gezonde School

maandag 18 maart 2019

Vanuit Heel Epe Beweegt stimuleren we de gezonde en actieve leefstijl. Dit doen we mede in samenwerking met de Gezonde School- adviseur van de GGD. Met de aanpak vanuit jongeren op gezond gewicht (JOGG) willen we scholen ondersteunen en willen we onder andere dit kalenderjaar het thema voeding oppakken. Maar met de Gezonde School kan er bijvoorbeeld ook een koppeling worden gemaakt met andere thema’s, zoals de Week van het Geld. Op meerdere thema’s kan dus worden ingestoken. De ondersteuningsronde kan als extra impuls hierbij helpen.

 

Van 4 maart t/m 18 april 2019 kunnen scholen die Gezonde School willen worden ondersteuning aanvragen. Voor het schooljaar 2019-2020 krijgen maximaal 550 schoollocaties uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs ondersteuning. 

Het ondersteuningsaanbod bestaat uit een geldbedrag van € 3.000,- per school. Met dit geldbedrag kan de school de taakuren vergoeden van een eigen medewerker van de school die is aangesteld als Gezonde School-coördinator. Daarnaast kan de school het bedrag gebruiken voor de inzet van Gezonde School-activiteiten of voor de aanvraag van een vignet Gezonde School. Naast het bedrag van €3000,- krijgen scholen maximaal 10 uur advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur van de GGD.

 

Heb je vragen of wil je extra ondersteuning rondom jongeren op gezond gewicht? Neem contact op met Larisa Brinkhoff-Lentjes van Heel Epe Beweegt via T: 06-26270951 of l.brinkhoff@koppelswoe.nl 

 

Meer informatie: https://www.gezondeschool.nl/advies-en-ondersteuning/ondersteuningsaanbod

Recente nieuwsitems