Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Koningsspelen vrijdag 12 april

maandag 18 maart 2019

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. In 2019 vinden de Koningsspelen op vrijdag 12 april plaats. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

 

 In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

 

Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. In 2019 wordt hier - in verband met Goede Vrijdag - van afgeweken. De Koningsspelen zullen dan een week eerder worden gevierd, namelijk op vrijdag 12 april 2019.

 

De Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation zijn de grondleggers van de Koningsspelen.

 

Meer informatie over de Koningsspelen  https://www.koningsspelen.nl/

 

Voor alle basisscholen is er een gratis Koningsspelenpakket te downloaden. Dit pakket ondersteunt met de opzet en uitvoering van activiteiten

https://koningsspelenpakket.nl/reserveer-gratis-koningsspelenpakket/

 

 

 

Recente nieuwsitems