Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Terugblik Avondwandelvierdaagse in de gemeente Epe

woensdag 19 juni 2019

Van 21 t/m 24 mei 2019 vindt de 58e editie van de avondwandelvierdaagse in Epe plaats, georganiseerd door wandelsportvereniging WIOS Epe. Ongeveer 1100 kinderen en volwassenen kwamen vier dagen lang achter elkaar in beweging.

 

De Avondvierdaagse in Vaassen was vorige week van start gegaan. Hier waren de wandelavonden gepland op dinsdag 11 t/m vrijdag 14 juni. De organisatie lag in handen van W.S.V De Kouwenaar. In Vaassen hebben maar liefst 560 wandelaars zich ingeschreven. Hiermee is het aantal inschrijvingen ten opzichte van vorig jaar overtroffen. Ook waren alle scholen vertegenwoordigd!

 

De deelname van scholen, het in beweging brengen van kinderen en hun ouders tijdens de Avondvierdaagse sluit goed aan bij de JOGG-aanpak die wij in de gemeente lokaal uitvoeren. Met deze aanpak verbinden wij in onze gemeente lokale initiatieven en partijen die inzetten op een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren.


Door Heel Epe Beweegt wordt al enkele jaren het bewegen onder de kinderen en jongeren gestimuleerd. Deelname aan de Avondvierdaagse juichen we toe. Tijdens de Avond4daagse leren kinderen dat bewegen leuk en gezond is. Naast bewegen stimuleren we het drinken van water en het eten van groente en/of fruit. Want water zorgt voor een betere prestatie en een sneller herstel.
Daarom stond het team van Heel Epe Beweegt op donderdag 23 mei, aangevuld met collega Margreeth, haar man Jelle en zoon Sjoerd langs de route van de Avondvierdaagse in Epe. Hier hebben we de wandelaars voorzien van verfrissend drinkwater en ze aangemoedigd tijdens het lopen.

 

Meer informatie wandelvierdaagse in Epe Vaassen

https://www.kwbn.nl/wandelclubs/53FE20F6-CD40-4479-B4A6-46D33DE8E4E1

 

Meer informatie over de Avondvierdaagse in Epe

http://www.wios-epe.nl/NieuweSite/pages/wandeltochten/avondvierdaagse.html

 

Recente nieuwsitems