Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Snoepgroente-campagne is van start!

dinsdag 17 september 2019

Snoepgroente-campagne is van start!

Met de campagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ willen we in de gemeente Epe kinderen (en hun ouders) stimuleren dagelijks meer groente te eten.

We eten al meer verse groenten dan een aantal jaren geleden, maar veel kinderen zouden meer groente moeten eten. Uit onderzoek blijkt dat een meerderheid van alle kinderen en jongeren (

 

Feestelijke aftrap campagne

Maandag 9 september was de officiële start van de campagne ‘Groente… zet je tanden erin’! Samen met wethouder Lia de Waard werd op basisschool De Violier in Vaassen een feestelijke aftrap gegeven van deze campagne. De Violier draagt al de titel 'Gezonde School'. Directeur Van Arkel van De Violier kreeg van de wethouder het lespakket Bitemap, het memory-spel en een zadenpakket uitgereikt. Het lespakket, memoryspel en zadenpakketten wordt aan alle scholen in de gemeente uitgedeeld.

 

Inhoud campagne

De campagne hoort bij de JOGG-aanpak van de gemeente Epe. JOGG staat voor Jongeren op gezond gewicht. Samenwerkende organisaties zijn: Koppel-Swoe, de gemeente Epe, het consultatiebureau, scholen en de Bibliotheek NO Veluwe. Partners Albert Heijn, Profsil en Baltus Bloembollen dragen ook bij aan de campagne: met een supermarktsafari, het lespakket ‘Bitemap’, een memory-spel en zadenpakketten. De SNS Bank is ook JOGG-partner. Zij draagt financieel bij waardoor meer activiteiten gerealiseerd kunnen worden.

 

Zes weken lang bieden alle partners samen elke leeftijdsgroep iets aan. Voor de allerkleinsten is er vanuit het consultatiebureau de toolkit 'Groentehapjes in 10 stapjes’. De kinderopvang en basisscholen bieden het lespakket 'Bitemap' aan. De Bibliotheek NO Veluwe biedt voorleespakketten aan scholen en kinderopvangorganisaties aan. Leerlingen van het voortgezet onderwijs gaan in debat over een gezonde leefstijl en zullen zich wagen aan de 'Drinkwater Challenge'.

Recente nieuwsitems