Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Meer Bewegen in de ouderenzorg

donderdag 12 maart 2020

Donderdag 20 februari heeft buurtsportcoach Tom een training/workshop gegeven met thema 'Meer Bewegen voor ouderen in de Ouderenzorg'. Dit deed hij samen met fysiotherapeut Margriet Visser van Viattence.

Tom geeft wekelijks ZitFit-activiteiten op twee locaties van Viattence. Vanuit locatie Viattence De nieuwe Antoniehof kwam onlangs de vraag om 'meer bewegen' een plek te geven in de ouderenzorg. Theorie werd afgewisseld met praktijk. En aantal activiteiten uit de BeweegID box werden gedaan, zodat zelf ervaren kan worden hoe het is om een beweegactiviteit te doen. Verder werd besproken hoe doelgroep/bewoners in hun dagelijkse bezigheden meer uitgedaagd kunnen worden om te bewegen. Ook beschikt locatie De Nieuwe Antoniehof over een Fiets Labyrinth, een fiets waar bewoners op kunnen zitten, hun benen bewegen mee met de pedalen (weerstand kan aangepast worden) en via een scherm kunnen ze een route fietsen.

Er is afgesproken nog bewuster gebruik te maken van de mogelijkheden om de ouderen meer te laten bewegen.
Over 8 weken volgt een evaluatie en wordt gekeken hoe het 'meer bewegen' daadwerkelijk een plek heeft gekregen.

De training werd positief ontvangen door de zorg van de Nieuwe Antoniehof. Zo goed zelfs dat een tweede groep verzorgenden interesse heeft om een training te volgen. Op dinsdag 16 april gaat deze training plaatsvinden.

Mooie samenwerking met Viattence om 'meer bewegen' een vaste plek te geven in de ouderenzorg.

 

Prof. dr. Erik Scherder legt in het volgende filmpje uit waarom bewegen, zelfs op latere leeftijd,  zo belangrijk is.

https://www.youtube.com/watch?v=mKvqwhsesso

 

 

Recente nieuwsitems