Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Terugblik campagne 'Groente...zet je tanden erin!'

donderdag 29 oktober 2020

De themacampagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ wordt georganiseerd in samenwerking met het consultatiebureau, de kinderopvangorganisaties, basisscholen en wijkactiviteitencmet diverse partners. De campagneperiode begon op 28 september en werd afgesloten op 16 oktober. Maar ook daarna werden er nog verschillende activiteiten opgepakt. Samen zorgen we voor een gezonde omgeving voor de jeugd van de gemeente Epe.

EEn greep uit de activiteiten:

Bij de consultatiebureaus van CJG Epe werden de 'Groentehapjes in 10 stapjes' pakketten uitgedeeld.

Samen met Eduna educatie zijn bij het kinderwerk van Koppel-Swoe in Emst en bij Koppel-Swoe Kinderopvang fruit- en groente traktaties gemaakt.

Bij de basisscholen zijn er namens Baltus Bloembollen Geschenken bloembollen en zaden geleverd en hebben we met Schoolfruit.nl snoepgroente rond gebracht. Ook KOM Kinderopvang heeft meerdere groente activiteiten uitgevoerd. Samen hebben we veel kinderen laten smullen.

Tijdens de activiteit Klets & Koek in Vaassen van Present Epe-Heerde en Koppel-Swoe zijn we op 28 oktober aan de slag gegaan met de gezondere keuze. Zo hebben we een gezondere leefstijl quiz gedaan, hebben we etiketten gelezen en hebben we een bietenwrap gemaakt. Ook kwamen vragen als: Welk cijfer geef je jezelf op het gebied van gezondheid? en Wat zou je willen veranderen? aan bod. 

Gezond eten, drinken en voldoende bewegen dragen bij aan een gezond gewicht. De buurtsportcoaches stimuleren dit vanuit de JOGG-aanpak in samenwerking met lokale partijen!

Recente nieuwsitems