Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Rookvrije generatie - inventarisatie rookvrije maatregelen sportverenigingen en sportlocaties

dinsdag 1 december 2020

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals sporters, trainers en ouders.

 

De gemeente Epe zet zich in voor een Rookvrije Generatie. We willen rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. We vragen uw hulp om dit te bereiken!

We willen zoveel mogelijk plekken in onze gemeente rookvrij maken; zoals kinderboerderijen, speeltuinen, scholen, bedrijven en de gemeente zelf. En natuurlijk ook sportverenigingen en sportlocaties.

Want roken en sporten passen niet bij elkaar. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Met een rookvrije sportvereniging/sportlocatie geven jullie het goede voorbeeld aan kinderen en dragen jullie uit dat niet-roken de norm is.

 

Met deze inventarisatie peilen we welke rookvrij maatregelen de sportverenigingen en sportlocaties in onze gemeente al hebben getroffen en welke nog niet. Ook horen we graag welke behoefte aan ondersteuning jullie hebben om (volledig) rookvrij te worden.

Tot slot zijn we benieuwd naar jullie aandacht voor gezonde voeding en (niet of matig) alcoholgebruik binnen jullie sportvereniging/sportlocatie en jullie behoefte aan ondersteuning hierbij.

GGD Noord- en Oost-Gelderland voert deze inventarisatie voor ons uit.

 

Het invullen van de inventarisatie kost niet veel tijd, slechts circa 15 minuten. We vragen u om de vragenlijst voor 10 januari 2021 in te vullen.

De vragen kunnen hier online ingevuld worden: https://surveys.enalyzer.com?pid=f8t3ps2f. U kunt de vragenlijst ook openen door met de camera van uw mobiele telefoon deze QR-code te scannen:

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met Heleen Kamminga, beleidsmedewerker jeugdgezondheidsbeleid via heleen.kamminga@epe.nl of bellen met 14 0578.

 

 

 

Recente nieuwsitems