Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Lokaal Sport en Beweegakkoord

donderdag 15 april 2021

Met het Lokaal Sport- en Beweegakkoord willen we iedereen in de gemeente Epe in de gelegenheid stellen om met plezier te kunnen sporten en bewegen. Iedereen in de gemeente Epe mag hierin meedenken en plannen indienen. Er is voor 2021 en 2022 in totaal 60.000 euro om deze plannen te realiseren. In 2020 zijn er al plannen toegekend.

Als voorbeeld zijn er twee uitgelicht:

Aanschaf Racerunners bij AV Cialfo

Vorig jaar is er bij AV Cialfo een racerunner club opgezet. Dit is een unieke sport die zelfs mensen met een beperkte beenfunctie in staat stelt om te rennen!

Sporten kan voor mensen met een vorm van een beperking soms een drempel zijn.

Daarom kreeg de RR-club vorig jaar de kans op racerunners aan te schaffen vanuit het Lokaal Sport- en Beweegakkoord. Dit heeft geresulteerd in 3  racerunners in verschillende maten die per direct kunnen worden ingezet om uit te proberen.

Meerdere mensen kunnen de sport nu uitproberen en zelfs een racerunner tijdelijk mee naar huis nemen.

 

Walking Football

Je hele leven genieten van het voetbalspel, dat kan nu met het nieuwe aanbod Walking Football bij Vios Vaassen. Walking Football is een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Een voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt, er wordt tijdens een partijtje dus niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Met een bijdrage vanuit het Lokaal Sport- en Beweegakkoord is het Walking Football gestart en zijn alle 60-plussers welkom om mee te komen doen.

Recente nieuwsitems