Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

SAVE THE DATE: 6 oktober scholing ‘’Trainen en coachen van jongeren met autisme’’

vrijdag 9 juli 2021

Kwalitatief goede trainers zijn belangrijk. Met de services vanuit het lokaal sport-en beweeg akkoord willen wij de trainers helpen aan kennis!
Op 6 oktober, van 19:00 tot 22:00 bieden wij, in het kulturhus in Epe (stationsstraat 25, 8161 CP) onderstaande service aan.
Inschrijven kan via; https://sportopleidingen.nl/sportopleidingen/377-trainen-en-coachen-van-jongeren-met-autisme


Trainen en coachen van jongeren met autisme

Een kind met autisme voelt zich niet automatisch op z’n gemak bij een sportvereniging. Iemand met autisme verwerkt prikkels namelijk anders dan de meeste andere kinderen. Dat zorgt soms voor onrust of onbegrip, zowel bij het kind zelf als bij direct betrokkenen. Nieuwe omstandigheden zijn lastig, routine is er nog niet en ze voelen zich vaak onbegrepen. Jij kan een groot verschil maken in het sportplezier én het leven van je pupil. Ben je er ook voor een kind met autisme?

Tijdens deze scholing

  • Leer je de behoefte van kinderen met autisme te begrijpen en hun gedrag te herkennen;
  • Leer je structuur en houvast aan te brengen in trainingen en wedstrijden;
  • Geven we je tips over hoe je communicatie en materialen kan aanpassen aan de sporter.

Programma

De scholing bestaat uit een voorbereidende online module en een bijeenkomst. Door deze voorbereidende online module krijg je al enig inzicht in wat autisme is, hoe je het kan herkennen en wat je kan doen om sporters met autisme met plezier te laten sporten. Ook kan je hier je vragen kwijt die je graag beantwoord ziet tijdens de bijeenkomst. Het uitvoeren van deze 30 minuten durende opdracht is essentieel voor wat deze scholing jou kan opleveren. De e-learning module zorgt dus voor een vliegende start en daardoor hoge leerresultaten!

Tijdens de bijeenkomst zal de docent jouw input uit de online module behandelen. Deze input vormt de basis van de bijeenkomst. Je zal tijdens de bijeenkomst veel in subgroepen werken, waarbij een link wordt gelegd tussen de praktijk en theorie. Je gaat aan de slag met het toepassen van de theorie door een trainingsplan te ontwerpen voor jouw eigen team. Tot slot geven enkele cursisten een deel van hun training in de zaal. Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan de vele mogelijkheden om structuur aan te brengen in je training. Bij dit alles maak je gebruik van ‘keycards’: handzame overzichten met allerlei tips voor het omgaan met sporters met autisme.

Leerdoelen

Aan het einde van deze scholing weet je hoe je autisme kan herkennen en hoe jij hier als trainer/coach mee om kan gaan tijdens de trainingen en wedstrijden op jouw sportclub door zowel structuur, communicatie en opbouw.

 

 

 

Recente nieuwsitems