Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Trainingen en workshops voor sportverenigingen in september

donderdag 26 augustus 2021

Trainingen en workshops voor sportverenigingen in september

In september worden er voor de sportverenigingen en aanbieders verschillende trainingen en workshops (services) aangeboden. Dit vanuit het Lokaal Sport en Beweegakkoord. Bekijk het aanbod en geef je op!

 

Athletic Skills Model (ASM): 7 september van 19.30 – 21.30 uur - Gecancelled. Nieuwe datum volgt z.s.m.

Bij het Athletic Skills Model wordt er gedacht vanuit vaardigheden, concepten en competenties waardoor andere spelvormen, activiteiten, oefenvormen en sporten bijdragen aan een optimale talentontwikkeling. Het Athletic Skills Model introduceert hiervoor een unieke structuur in veelzijdigheid via Adaptieve Training, Donorsporten en Multisporten. Oplossingen van de ene sport worden bewust en onbewust overgenomen in de andere sport. Hierdoor ontstaan positieve transfers op technisch, tactisch, conditioneel, strategisch en mentaal gebied.

Met deze gerichte aanpak kunnen programma’s op maat worden gemaakt voor elke vorm van sport en bewegen, voor iedere beweger en voor elk niveau. Meer informatie: www.athleticskillsmodel.nl/over-asm en een inspiratiefilmpje van de workshop ASM clinic - YouTube. Zeker een aanrader voor alle trainers!

 Tijdens de workshop op 7 september van 19.30 – 21.30 uur bij de Hezebrink in Emst maak je kennis met het ASM Model. Interesse? Geef je op bij Vincent Rotman via v.rotman@koppelswoe.nl

 

Gezondere Sportlocaties (kantine): 22 september van 19.30 – 20.30 uur

Een gezondere sportlocatie voor iedere vereniging, waarbij er ook gekeken wordt naar een financieel gezondere sportkantine.

Team:Fit is de werkwijze waarmee JOGG (Heel Epe Beweegt) zich inzet voor een gezondere sportomgeving. Samen aan de slag met een gezonder voedingsaanbod op maat in sportkantines en horeca van sportaccommodaties. Daarnaast ondersteunt Team:Fit ook bij een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Met een simpele checklist kan er al gekeken worden hoe jouw kantine ervoor staat en kan je met kleine aanpassingen al een grote impact hebben. Hiermee kan de omzet van de kantine zelf vergroot worden.

Een nieuw sportjaar met een vernieuwde sportkantine beginnen?

Meld je aan voor de bijeenkomst op 22 september van 19.30 – 20.30 uur in Ron's sportcafe bij de PWA sporthal via v.rotman@koppelswoe.nl

 

Besturen met Impact: Startbijeenkomst 8 november van 19.00 – 22.00 uur

De KNVB wil met de bestuurdersopleidingen ‘Besturen met impact’ bestuurders de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen waardoor met het juiste gereedschap de club nóg beter kan worden georganiseerd. Enerzijds door de kennis en vaardigheden te vergroten en anderzijds door handreikingen te krijgen in de uitdaging waar de bestuurder voor staat. Met medebestuurders van andere verenigingen uit de omgeving, wordt de opleiding gevolgd zodat een netwerk wordt opgebouwd van bestuurders met passie.

Lees hier meer over de ervaringen van twee deelnemers die de opleiding afgelopen najaar hebben gevolgd.

 Inschrijven

De bijeenkomsten Besturen met Impact vinden plaats op: 8 november, 13 december, 17 januari en 14 februari van 19.00 – 22.00 uur bij de kantine van SV Wissel. Voor de bijeenkomsten kunnen bestuurders zich individueel inschrijven en maakt het niet uit van wat voor een vereniging je bent. Een gevarieerde mix aan sporten, zoals hockey, tennis, handbal, volleybal, boogschieten, voetbal maar ook bestuurders van muziekverenigingen is mogelijk. Jullie zijn welkom. Inschrijven kan via de website! Er zijn voor deelnemers geen kosten aan verbonden gezien het vanuit het SPortakkoord wordt aangeboden. 

Recente nieuwsitems