Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Doe jij mee aan de snoepgroente challenge van 11-15 oktober?

maandag 4 oktober 2021

Eten je kind en jij de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente?  Leg maar eens 150-200 gram sperziebonen op een bord. Dat is al een half bord vol. Er zijn niet veel kinderen die dat als avondmaaltijd op eten. De oplossing is simpel: eet tussendoor groente! Met de 5 dagen snoepgroente challenge van 11 tot en met 15 oktober stimuleren we kinderen en hun ouders op een speelse manier om dagelijks meer groente te eten. Samen maken we gezond gewoon!

 

Snoepgroente… zet je tanden erin!

Het eten van verschillende soorten groente is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, die onze kinderen nodig hebben om gezond op te groeien. Daarnaast krijg je er (ook als volwassene!) een betere weerstand door, voel je je fit en krijg je minder calorieën binnen.

Met deze snoepgroente challenge wil Heel Epe Beweegt (Koppel-Swoe) de boodschap uitdragen dat het dagelijks eten van groente lekker, heel normaal en makkelijk is. Het is een vanzelfsprekend onderdeel van je eetpatroon. Je hebt groente gewoon nodig. En met het tussendoor eten van groente is het zoveel makkelijker om om aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente te komen. Want waarom zou je alles bewaren tot het avondeten?  

We hebben alle basisscholen in de gemeente Epe uitgedaagd om van 11 tot en met 15 oktober mee te doen aan de #5 dagen snoepgroente challenge. Iedere klas heeft van ons de uitdaging gekregen om tijdens je 10-uurtje of tijdens de lunch (snoep)groente te eten. Onder de klassen die meedoen, verloten we een spelmaterialenpakket voor in de pauze. Ook krijgen alle basisscholen van Heel Epe Beweegt, gemeente Epe en schoolfruit.nl drie dagen snoepgroente voor de leerlingen.

 

Doe je thuis ook mee aan onze challenge?

 

Heb je nog niet schoolgaande kinderen of juist pubers thuis? Wil je zelf ook wel meer groente eten? Of juist de uitdaging met je collega’s aangaan? Doe dan ook mee met onze snoepgroentechallenge. We vragen je om van 11-15 oktober één tussendoortje te vervangen door (snoep)groente en/of tijdens de lunch groente te eten.

Op www.koppelswoe.nl/snoepgroente vind je een link waar je de challenge afvinkkaart gratis kan downloaden. Hang hem in de keuken en houd bij of je je dagelijkse doel hebt behaald. Lever je na afloop (en voor 22 oktober 2021) je afvinkkaart in bij Koppel-Swoe (Stationsstraat 25), dan maak je ook nog kans op één van onze leuke prijzen!

Gezond eten, water drinken en voldoende bewegen dragen bij aan een gezondere jeugd. Heel Epe Beweegt stimuleert dit vanuit de JOGG-aanpak in samenwerking met lokale partijen! Ga jij ook de uitdaging aan?

 

Recente nieuwsitems