Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Opleiding Besturen met Impact voor sportbestuurders

maandag 8 november 2021

Maandag 8 november startte voor sportbestuurders van verenigingen de opleiding Besturen met Impact.

Door het juiste gereedschap aan te bieden worden bestuurders tijdens de opleiding op weg geholpen om de club nog beter te organiseren. De opleiding is opgebouwd langs de thema’s: Persoonlijk Leiderschap, Strategisch Besturen, Verbinden en Maatschappelijk Ondernemerschap. De vier opleidingsbijeenkomsten worden gehouden bij sv Wissel . Kijk hier voor de overige cursusdata.

De opleiding wordt georganiseerd door de KNVB. De KNVB wil met de bestuurdersopleidingen ‘Besturen met impact’ bestuurders de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen. Door het juiste gereedschap aan te bieden worden bestuurders op weg geholpen om de club nog beter te organiseren. Enerzijds door de kennis en vaardigheden te vergroten en anderzijds handreikingen te krijgen bij de uitdagingen waar de bestuurder voor staat. Het programma wordt gevolgd met mede-bestuurders van andere verenigingen uit de omgeving, zodat de bestuurders elkaar verrijken en er een netwerk onderling wordt opgebouwd van bestuurders met passie. De bestuurder kan zich hiermee, als daar behoefte aan is, ook na deze opleiding blijven ontwikkelen op zijn of haar eigen manier.

Omdat de workshop vanuit het Sportakkoord wordt georganiseerd is deelname gratis.

Voor de bijeenkomsten konden bestuurders zich individueel inschrijven en maakte het niet uit van wat voor een vereniging je bent. Een gevarieerde mix aan sporten, zoals hockey, tennis, handbal, volleybal, boogschieten, voetbal maar ook bestuurders van muziekverenigingen is mogelijk. 

Leuk om te melden dat de cursus ook VOL zit: totaal 14aanmeldingen van verenigingen/clubs uit onze gemeente aangevuld met aanmeldingen uit omliggende gemeenten.

Meer informatie Besturen met Impact, klik hier

Recente nieuwsitems