Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Samenwerking buurtsport, onderwijs en BSO/Kinderopvang

woensdag 19 januari 2022


Koppel-Swoe, het onderwijs en de BSO/kinderopvang hebben een gezamenlijke aanvraag gedaan in de subsidieregeling in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs. Een van de deelprojecten in de aanvraag is de inzet van een buurtsportcoach die zich gaat inzetten op de ontwikkeling van kinderen. 

Wij willen door de samenwerking met de scholen en de Kinderopvang gezamenlijk een doorlopende lijn creëren waarbij kinderen op en tijdens school, naschools en in wijk en buurt kunnen sporten en bewegen. Buurtsportcoach Amy gaat dit oppakken. Zij zal op korte termijn bij de scholen en locaties van de BSO/Kinderopvang inventariseren welke behoefte er is aan activiteiten in kader van sport, bewegen en gezondheidsactiviteiten. Denk bv. aan pauze of pleinsport of meer clinics van sportaanbieders. Amy helpt ook mee met de uitvoering van Gezonde School-activiteiten zoals supermarktsafari's en AftersCool's. Daarnaast geeft zij een impuls aan diverse wijk - en vakantie-activiteiten.

Zie jij als school of BSO/Kinderopvanglocatie nu al kansen tot samenwerking? Neem dan contact op met buurtsportcoach Amy via a.vanzijtveld@koppelswoe.nl

 

Recente nieuwsitems