Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Koningsspelen 22 april 2022 & Koningsmatch

dinsdag 22 februari 2022

Koningsspelen 22 april 2022 & Koningsmatch

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag.

Een Koningsmatch is een samenwerking tussen een basisschool en een sportaanbieder met als doel het gezamenlijk organiseren van het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

De sportaanbieder kan dit doen door het organiseren van verschillende sportactiviteiten voor de kinderen, het beschikbaar stellen van de accommodatie, het geven van een clinic of het leveren van vrijwilligers.

Zie onderstaande video voor een visuele impressie.
https://youtu.be/j_wQTqCbYuY
 

 

De koningsmatch in de gemeente Epe 

Tot op heden hebben veel basisscholen zich aangemeld.
Echter is er maar één(!) sportvereniging aangemeld om haar aanbod te promoten en daarmee een koningsmatch te maken met een school.

Dit betekend dat er in potentie 1780 leerlingen in onze gemeente wachten om met jullie aan de slag te gaan!
Zie de afbeelding onder dit bericht voor een duidelijk perspectief.
 
Hoe kan je dit aanpakken?
Ga naar https://www.koningsspelen.nl/inschrijven/sportverenigingen/.
Daar kan je je aanmelden. Daar krijg je een overzicht van de deelnemende scholen en kan kan je via de ‘zoek contact’ knop met hen overleggen.
Als je met een school een afspraak gemaakt hebt, kan je aangeven dat je een koningsmatch hebt.

Wij hopen dat jullie op deze manier jullie aanbod in de schijnwerpers kunnen spelen voor een groep kinderen die op jullie zitten te wachten.

Recente nieuwsitems