Het sportplatform van de gemeente Epe

WK Volleybal vrouwen 2022

 

WK Volleybal vrouwen 2022: gemeente Epe Official Team Host.

Over ongeveer een jaar is het zover: Het WK Volleybal Vrouwen 2022 in Nederland! De gemeente Epe mag zich tijdens dit geweldige toernooi Official Team Host noemen. Dit betekent dat Epe gastgemeente is voor het nationale volleybalteam van Kenia en diverse WK-activiteiten plaatsvinden. Hiervoor slaan Nederlandse Volleybal Bond, de Gelderse Sport Federatie, Heel Epe Sport en de gemeente Epe de handen ineen.

Op 29 november vond een brede digitale kick-off bijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst werd meer informatie over het evenement gedeeld en geïnventariseerd wie mee wil denken over de invulling van het evenement. Denk hierbij aan het stimuleren van lokale samenwerking en het zorgdragen voor een warme aanloop naar het evenement. Wethouder Lia de Waard opende de kick-off bijeenkomst. Daarna gaf de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) een presentatie over o.a. het WK Volleybal, uitleg over wat het betekent om official team host te zijn en de globale planning tot aan september 2022.

Daarna volgde een presentatie Gelderse Sport Federatie (GSF) over het organiseren van side-events, gevolgd door een integrale brainstorm over de te organiseren side-events. Er waren al leuke ideeen als het maken van een gezamenlijke promotievideo, het aanhaken bij de Nationale Diabeteschallenge, opzet Zitvolleybal, aanhaken bij bestaande events als het Heerderstrand Volleybaltoernooi, clinics op scholen, events en activiteiten in de wijk en buurt.

In januari 2022 wordt een tweede bijeenkomst georganiseerd voor betrokkenen of partijen die graag aan willen haken bij het organiseren van side-events.

Wil jij ook actief meedenken over en bijdragen aan het de side-events in de gemeente Epe? Neem dan contact op via een e-mail naar de gemeente Epe.

Heel Epe Beweegt zal betrokken zijn bij het organiseren van de side-events in het kader van het WK Volleybal 2022.

Aanspreekpunt vanuit Heel Epe Beweegt is buurtsportcoach Vincent, v.rotman@koppelswoe.nl 

 

Kalender side-events WK Volleybal gemeente Epe, versie juni


 

Klik hier voor een pdf-bestand van de kalender

 

Middelen en materialen die beschikbaar gesteld zijn door de NeVoBo om de side-events invulling te geven:

- Volley Uppie mat: voor inzet bij sport - en spelactiviteiten

- Selfie-bord: inzetbaar tijdens clinics, toernooien en events. Of denk aan winacties

- KOM bord: bord dat geplaatst kan worden door gemeente bij inrijden bebouwde kom van de gemeente

- Per gemeente zijn er 200 kaarten per wedstrijd van het team Kenia te vergeven. Deze kaarten zullen via events, winacties etc uitgegeven worden. Bij wedstrijden tegen het Nederlands Elftal zijn er per wedstrijd 50 kaarten te vergeven.

 

 

 

Speelschema poulewedstrijden Kenia 


 

Of bekijk het speelschema digitaal via deze link

 

Meer informatie:

Website van de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo)

Website van de Gelderse Sport Federatie (GSF)