Het sportplatform van de gemeente Epe

Campagnes

Campagne Gezond tussend'ooren: gezonde tussendoortjes, supergoed! 

Heel Epe Beweegt stimuleert vanuit de JOGG-aanpak ouders van jonge kinderen gezonde keuzes te maken 

‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent deze vraag wel. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ ondersteunt Heel Epe Beweegt vanuit JOGG, gezonde jeugd gezonde toekomt, ouders met jonge kinderen op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes. 

Om een gezondere keuze bij kinderen te stimuleren, kom je van 9 mei tot 5 juni a.s. op verschillende plekken waar ouders van 2- tot 4-jarigen komen de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Bijvoorbeeld bij verschillende supermarkten, bij de kinder- of peuteropvang en bij de consultatiebureaus. Ook wordt op deze plekken het ‘inspiratieboekje’ uitgedeeld, waar o.a. leuke voorbeelden van gezonde tussendoortjes in staan. Dit om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een gezond tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen. Samen zorgen we ervoor dat de gezonde keuze de gemakkelijke keuze wordt.

 

 

#7dagenwaterchallenge 10 t/m 17 juni

Vanuit Heel Epe Beweegt stimuleren wij de actieve en gezonde leefstijl. Zeker nu zijn we ons allemaal bewust van hoe belangrijk gezondheid is. Het drinken van water helpt hierbij. Want water drinken is gezond, leuk en gemakkelijk!

Een paar leuke weetjes over water:

  1. Het lekkerste drinkwater komt uit Epe.
  2. 1.000 glazen water kost hetzelfde als één blikje energydrank.
  3. Water bevat nul calorieën.
  4. Water is het belangrijkste om in leven te blijven.
  5. Water hoef je niet te hamsteren en is dus altijd op voorraad.

Doe je mee aan onze challenge?

Heel Epe Beweegt daagt jou en je gezin uit om mee te doen aan de #7dagenwater challenge van 10 tot en met 17 juni 2022. Tijdens deze 7 dagen mag je alleen (bruisend) water drinken of thee zonder suiker. Eten is uiteraard toegestaan.

We hopen dat zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Epe de uitdaging met ons samen aangaan. Doe je mee?

Meld je aan en ontvang een gratis starterskit!

Op de website www.7dagenwaterchallenge.nl meld je jezelf (en anderen) aan. Na aanmelding ontvang je van ons een starterskit ter ondersteuning van de challenge.

Aanmelden kan de hele maand mei.

In de starterskit zit:

Onder de aanmeldingen verloten we ook nog leuke prijzen. Wie weet ben jij de gelukkige!

Volg ons op social media

In de week van 10 tot en met 17 juni ondersteunen we je met tips en weetjes op onze social media kanalen. Volg ons daar ook!

Facebook: Buurtsportcoach Epe
Instagram: bscgemeenteepe

Ga jij de uitdaging aan? Meld je dan snel aan via www.7dagenwaterchallenge.nl en daag elkaar uit!