Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Corona en sport

Gepubliceerd op maandag 18 mei 2020

Al behoorlijk wat sportverenigingen/sportaanbieders zijn weer van start gegaan met hun sportactiviteiten in de buitenlucht (volgens RIVM-richtlijnen en protocollen van de Gemeente Epe).

Alle sport-beweegaanbieders in de gemeente hebben via de gemeente een mail gekregen over de openstelling sport voor kinderen en jeugd. Daarin werd aangegeven dat kinderen en jongeren  vanaf 29 april weer meer ruimte krijgenom te sporten. Er gelden wel beperkingen, want het gaat alleen om sporten onder begeleiding en alleen buiten. Sporten die normaal binnen plaatsvinden, mogen wel buiten worden beoefend. Het kabinet heeft de gemeenten gevraagd dit te faciliteren en organiseren. 

 

Volg het protocol

Om te beginnen hebben sportverenigingen en sportaanbieders van de gemeente geen toestemming nodig om te starten. Sportverenigingen en sportaanbieders moeten zich wel houden aan het protocol voor hun sport en aan de algemene richtlijnen van het RIVM. Het protocol is  te lezen in link onderaan dit bericht.

Meld trainingen bij de gemeente

Op eigen locatie
Wanneer trainingen hervat worden op de eigen accommodatie dan meldt u dit bij de gemeente Epe. Informeer de gemeente over de dag, het tijdstip en de leeftijdscategorie.

Op een andere locatie

Wanneer trainingen hervat worden op een andere locatie of in de openbare ruimte, dan meldt u dit bij de gemeente Epe. Informeer de gemeente over de dag, het tijdstip, de locatie en de leeftijdscategorie. Voor een buitenruimte doet u dit minstens 24 uur voorafgaand aan de training. Het beoefenen van de sport in de openbare ruimte is op eigen verantwoordelijkheid.

 

Stel een contactpersoon aan
Worden trainingen hervat, dan moet er een contactpersoon voor de gemeente worden aangesteld. Deze persoon is in ieder geval tijdens de trainingen bereikbaar. Informeer de gemeente over de naam en telefoonnummer van deze persoon.

 

Overige aandachtpunten

 Aanbieders kunnen bovenstaande informatie mailen naar sport@epe.nl.

Voor ons allen is het een zoektocht hoe we de jeugd weer veilig en verantwoord kunnen laten sporten. Gelukkig doen we dit samen.

 

Protocol verantwoord sporten

Informatie vanuit de Gelderse Sport Federatie over Coronavirus en sport: https://bit.ly/3cnhb8D

 

Recente nieuwsitems