Het sportplatform van de gemeente Epe

Oldstars Walking Basketbal 55+

Oldstars Walking BAsketbal 55+ bij Basketball Allstars Epe (BASE)

OldStars walking basketball is een variant van basketbal waarbij niet wordt hard gelopen. Wel wordt er gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen.

 

Fit en scherp blijven

Bij OldStars walking basketball bestaat de training uit een warming-up en verschillende beweeg vormen aangepast op 55-plussers. Op deze manier basketbal je en werk je tegelijkertijd aan een betere coordinatie en motoriek. Fit en scherp blijven en sociaal actief met OldStars walking basketball.

 

Sociaal actief

Naast bewegen staat bij OldStars walking basketball ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. Ontmoet nieuwe mensen onder het genot van een kopje koffie!

 

Met professionele begeleiding

De trainingen zijn met professionele begeleiding van een trainer/begeleider die de training verzorgt aan de hand van het Athletic Skills Model (ASM). In Epe worden de trainingen verzorgd door Dorine Vreeken en Klaas Dijkstra.

 

Wat kan je verwachten bij OldStars walking basketball?

OldStars warming-up en beweegvormen Gezellige afsluiting met elkaar Aan de slag met OldStars walking basketball Overige gegevens: Informatie en aanmelden: Klaas Dijkstra walkingbasketbal@gmail.com of 06-10045768

Met OldStars walking basketball bieden wij een aangepaste spelvorm aan voor basketball op latere leeftijd. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Deze spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. 

Vanaf 55 plus, met speciale spelregels op rustig tempo, afhankelijk van de groep en mogelijkheden.

In oktober 2022 starten we weer, en wel op 7 oktober, nieuwe tijd van 10.00 - 10.45 uur in de PWA-hal Epe.

Meer informatie over walking basketbal:zie artikel:

https://www.bas-e.nl/post/base-succesvolle-start-oldstars-walking-basketball-in-epe