Het sportplatform van de gemeente Epe

Pleintje App in Epe

Wie zijn wij?

Wij zijn Dylan Jacobs en Romy van Poelgeest. Twee Sportkunde studenten aan de hogeschool Windesheim in Zwolle. Tot aan juni lopen wij stage bij Heel Epe Beweegt. Wij gaan hier campagne voeren voor de buitenspeel app Pleintje.

 

Wat is de Pleintje App

Pleintje is een online platform waar kinderen tussen de 8 en 14 jaar zowel op het fysieke plein in de wijk, als hun eigen digitale plein in de app elkaar kunnen ontmoeten. Kinderen kunnnen speelplekken vinden en het vroegere buitenspelen en bijbehorende activiteiten op een vernieuwende wijze gaan (her)ontdekken. Zo zal er in de app een kaart te vinden zijn met alle pleintjes en speelplekken in de buurt en de daarbij horende beschikbare faciliteiten en activiteiten.

Wat gaat er in de gemeente gebeuren?

Heel Epe beweegt gaat in samenwerking met Pleintje vanaf April tot de Nationale Buitenspeeldag op 14 Juni campagne voeren voor de app Pleintje. Wij willen graag zoveel mogelijk kinderen uit heel de gemeente naar buiten krijgen en lekker laten spelen.

Wij gaan langs scholen (die zich hiervoor hebben aangemeld) om een voorlichting te geven over Pleintje en hoe de app werkt. Vervolgens gaan wij de spellen in de app met de kinderen spelen. Wij gaan via TikTok, Instagram maar ook Facebook, filmpjes plaatsen over hoe je Pleintje kan spelen en wat er zo leuk aan is.

Daarnaast komen er ook overal door de gemeente flyers te hangen van Pleintje, denk aan scholen, supermarkten etc. Op de flyer staat ook een QR code waarmee de app gedownload kan worden.

Gedurende de meivakantie en de gehele maand mei worden er door Heel Epe Beweegt allerlei activiteiten georganiseerd waarbij wij ook Pleintje gaan spelen. Deze activiteiten worden allemaal via de sociale media van Pleintje aangekondigd, dus houd deze goed in de gaten! sturen.

Als laatst is er op 14 Juni, de nationale Buitenspeeldag een grote activiteit. Koppel-Swoe/Heel Epe Beweegt organiseert op de Buitenspeeldag op 3 verschillende plekken Epe, Emst en Vaassen een Buitenspeelevent. Er zijn dan tijdens het event allerlei leuke activiteiten te doen en ook Pleintje is hierbij betrokken. Meer informatie over de Buitenspeeldag 2023 volgt nog.

Tot slot loopt er voor de kinderen een super leuke wedstrijd! Degene die op de Buitenspeeldag van 14 Juni ons aan kan tonen dat hij het hoogste level is wint een leuke prijs.

Meer informatie?

https://pleintje.app/

Instagram Pleintje: Pleintje, Instagram

TikTok Pleintje: Pleintje, TikTok

Facebook Pleintje: Pleintje | Facebook

  

PLEINTJE KOMT OOK BIJ JOU, KOM JIJ OOK?
Kinderen spelen minder buiten. Zeker in verhouding tot vroeger.

De buurtsportcoaches van Heel Epe Beweegt (onderdeel Koppel-Swoe) willen meer kinderen naar buiten krijgen.

Dit gaan ze doen met het buitenspelen van de toekomst.

Heel Epe Beweegt gaat een nieuwe manier van buitenspelen uitrollen.
Dit doen ze samen met het team van de app ‘Pleintje’. De ondernemers hierachter hebben een app ontwikkeld waarmee het buitenspelen van vroeger in een nieuw jasje wordt gehesen.
Zo worden er onder andere technologieën in bekende spellen als Verstoppertje en balsporten toegepast om het voor de gebruikers nog leuker te maken.

De gebruikers verdienen door te spelen punten om hun eigen Avatar te ontwikkelen en steeds cooler te maken. Dit wordt ook wel 'Gamification' genoemd.

‘’We gaan van de vijand, het scherm, een vriend maken!’’, aldus Mick Remmers en Teun Latour van Pleintje.

Pleintje zet ook in op sociale interactie. Zo kunnen kinderen elkaar ontmoeten, leren kennen en zelfs vaker afspreken met het gebruik van de app Pleintje.Klik op de foto voor het filmpje van Pleintje

 

Heb je vragen of wil je meer weten?
Check de FAQ pagina; https://pleintje.app/faq/ of check https://pleintje.app/