Het sportplatform van de gemeente Epe

Kalender workshops/bijeenkomsten

Aanbod vanuit het Lokaal Sport- en Beweegakkoord

Het Lokaal Sport- en Beweegakkoord is een actieplan voor de toekomst van sporten en bewegen in de gemeente Epe. Om zo sport en bewegen een impuls te geven.

Naast het uitvoeren van lokale ideeën worden er ‘services’ aangeboden. Dit zijn workshops, trainingen en cursussen ter ondersteuning aan verenigingen en aanbieders.

 

Kalender Lokaal Sport- en Beweegakkoord

Oktober

Donderdag 28 oktober 19.30 - 21.30: workshop ASM (Athletic Skills Model), gymzaal De Oosterhof, De Boxhofstede 15, 8171 KC Vaasen.

Workshop heeft inmiddels plaatsgevonden

 

 

November

Maandag 8 november, 19.00 - 22.00 uur: Besturen met impact, deel 1(bij SV Wissel)>> cursus zit VOL

Woensdag 17 november, 20.00 -21.15 uur (inloop 19.30 uur): Veilig Sportklimaat- theatervoorstelling. Locatie: De Hezebrink te Emst (Dominee van Rhijnstraat 69). Aanmelden via www.datschietlekkeropzo.nl.

Maandag 29 november, 19.30 - 21.30 uur: Meer Vrijwilligers In Kortere Tijd. Locatie: 2 bijeenkomsten online en 1 fysieke bijeenkomst. 
Aanmelden via v.rotman@koppelswoe.nl

 


December

8 december: workshop aangepast sporten - Hoe doe je dat? Tijd: 19.00 - 22.00 uur/ Locatie: Rabozaal Kulturhus EGW (Stationsstraat 25, Epe)  Inschrijven via deze link 

Maandag 13 december, 19.00 - 22.00 uur: Besturen met impact , deel 2 (bij SV Wissel)

 

 

Januari

Maandag 17 januari 2022, Besturen met Impact, deel 3 (sv Wissel)

 

 

Februari

Maandag 14 februari, Besturem met Impact, deel 4 (sv Wissel)

Gerichte promotie voor de bijeenkomsten volgt nog. Maar heb je alvast interesse om een van deze workshops/bijeenkomsten bij te wonen, laat het weten aan buurtsportcoach Vincent, v.rotman@koppelswoe.nl.

 

Meer informatie over de verschillende services

Athletic Skills Model (ASM) 

‘IK ZAG DAT HET GOEDE VOETBALLERS WAREN, MAAR NOG GEEN ATLETEN. ALSOF ZE EEN MOOI STUK OP DE PIANO KONDEN SPELEN, MAAR NOG GEEN MUZIKANTEN WAREN‘

Met deze gedachte begon René Wormhoudt, founder van het Athletic Skills Model, al in 1995 bij AFC Ajax met een andere manier van denken over bewegen. Deze ontwikkeling heeft samen met Prof. dr. Geert Savelsbergh geresulteerd in een nieuw Nederlands

talentontwikkelingsmodel voor het talent van iedere beweger in de sport, de gezondheidszorg, het bewegingsonderwijs en de sector kunst en cultuur.

Door te denken vanuit vaardigheden, concepten en competenties kunnen andere spelvormen, activiteiten, oefenvormen en sporten bijdragen aan een optimale

talentontwikkeling. Het Athletic Skills Model® introduceert hiervoor een unieke structuur in

veelzijdigheid via Adaptieve Training, Donorsporten en Multisporten. Oplossingen van de ene sport worden bewust en onbewust overgenomen in de andere sport.

Hierdoor ontstaan positieve transfers op technisch, tactisch, conditioneel, strategisch en mentaal gebied. Met deze gerichte aanpak kunnen programma’s op maat worden gemaakt voor elke vorm van sport en bewegen, voor iedere beweger en voor elk niveau. Meer informatie: www.athleticskillsmodel.nl/over-asm en een inspiratiefilmpje van de workshop ASM clinic - YouTube

Nieuwe datum van deze workshop is donderdag 28 oktober van 19.30 - 21.30 uur.  wordt nog bekend gemaakt. Interesse? Geef je op bij buurtsportcoach Vincent via v.rotman@koppelswoe.nl

 

Besturen met Impact

De KNVB wil met de bestuurdersopleidingen ‘Besturen met impact’ bestuurders de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen waardoor met het juiste gereedschap de club nóg beter kan worden georganiseerd. Enerzijds door de kennis en vaardigheden te vergroten en anderzijds door handreikingen te krijgen in de uitdaging waar de bestuurder voor staat. Met medebestuurders van andere verenigingen uit de omgeving, wordt de opleiding gevolgd zodat een netwerk wordt opgebouwd van bestuurders met passie.

Lees hier meer over de ervaringen van twee deelnemers die de opleiding afgelopen najaar hebben gevolgd.

Het programma

De opleiding is opgebouwd langs de thema’s: Persoonlijk Leiderschap, Strategisch Besturen, Verbinden en Maatschappelijk Ondernemerschap. De vier bijeenkomsten, de zelfstudieopdrachten, de ‘challenges’ en de eindopdracht zullen bij elkaar zo'n veertig uur aan tijdsinvestering vergen in een tijdsbestek van ongeveer vier maanden.

Verbindend Leiderschap

Wil je nu al meer weten van het belang van verbindend leiderschap binnen een ‘amateur’ vereniging, bekijk dan de webinar waarin Michel van Ginkel (Medewerker Opleidingsontwikkeling KNVB) en Marco Buschman (Expert Leiderschaps- en organisatieontwikkeling bij Courious) bespreken hierin de kansen die er liggen voor bestuurders van amateurverenigingen om meer uit hun organisatie te halen.

Inschrijven

De bijeenkomsten Besturen met Impact vinden plaats op: 8 november, 13 december, 17 januari en 14 februari van 19.00 – 22.00 uur bij de kantine van SV Wissel. Voor de bijeenkomsten kunnen bestuurders zich individueel inschrijven en maakt het niet uit van wat voor een vereniging je bent. Een gevarieerde mix aan sporten, zoals hockey, tennis, handbal, volleybal, boogschieten, voetbal maar ook bestuurders van muziekverenigingen is mogelijk. Jullie zijn welkom. Inschrijven kan via de website!

Mochten er naar aanleiding van deze mail nog vragen zijn, dan horen we het graag!

 

Gezondere Sportlocaties (kantine)

Team:Fit is de werkwijze waarmee JOGG (Heel Epe Beweegt) zich inzet voor een gezondere sportomgeving. We maken het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties gezonder. Daarnaast ondersteunt Team:Fit ook bij een rookvrij

sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Met een simpele checklist kan er al gekeken worden hoe jouw kantine ervoor staat en kan je met kleine aanpassingen al een grote impact hebben. Hiermee kan de omzet van de kantine zelf vergroot worden.

Een nieuw sportjaar met een vernieuwde sportkantine beginnen?

Meld je aan voor de bijeenkomst op 22 september van 19.30 – 20.30 uur bij de kantine van de PWA sporthal via v.rotman@koppelswoe.nl

 

Inspiratiesessie Open Club: nieuwe datum voor deze inspriratiesessie volgt snel

Sportverenigingen anno nu zijn een onderdeel van een voortdurend in beweging zijnde samenleving. Als club merk je dat de vraag van je leden en potentiële leden verandert, dat er andere organisaties in de buurt zijn met wie je als club mooie samenwerkingsverbanden kunt creëren. En zo je bestaansrecht voor nu en voor de toekomst kunt verzekeren. Openheid, uitnodigend zijn voor iedereen die wil sporten en bewegen en ondernemend genoeg om kansen te signaleren en te benutten, dat kenmerkt de open club.

Tijdens de inspiratiesessie bij AV Cialfo gaan we met de aanwezige sportverenigingen aan de slag hoe dit (samen) op te pakken en worden mogelijkheden verkend. Samen kom je verder!

Meld je aan bij buurtsportcoach Vincent via v.rotman@koppelswoe.nl

 

Trainen en coachen van jongeren met autisme

Op 6 oktober, van 19:00 tot 22:00 bieden wij, in het kulturhus in Epe (stationsstraat 25, 8161 CP) onderstaande service aan.
Inschrijven kan via; https://sportopleidingen.nl/sportopleidingen/377-trainen-en-coachen-van-jongeren-met-autisme

Trainen en coachen van jongeren met autisme

Een kind met autisme voelt zich niet automatisch op z’n gemak bij een sportvereniging. Iemand met autisme verwerkt prikkels namelijk anders dan de meeste andere kinderen. Dat zorgt soms voor onrust of onbegrip, zowel bij het kind zelf als bij direct betrokkenen. Nieuwe omstandigheden zijn lastig, routine is er nog niet en ze voelen zich vaak onbegrepen. Jij kan een groot verschil maken in het sportplezier én het leven van je pupil. Ben je er ook voor een kind met autisme?

Tijdens deze scholing

Programma

De scholing bestaat uit een voorbereidende online module en een bijeenkomst. Door deze voorbereidende online module krijg je al enig inzicht in wat autisme is, hoe je het kan herkennen en wat je kan doen om sporters met autisme met plezier te laten sporten. Ook kan je hier je vragen kwijt die je graag beantwoord ziet tijdens de bijeenkomst. Het uitvoeren van deze 30 minuten durende opdracht is essentieel voor wat deze scholing jou kan opleveren. De e-learning module zorgt dus voor een vliegende start en daardoor hoge leerresultaten!

Tijdens de bijeenkomst zal de docent jouw input uit de online module behandelen. Deze input vormt de basis van de bijeenkomst. Je zal tijdens de bijeenkomst veel in subgroepen werken, waarbij een link wordt gelegd tussen de praktijk en theorie. Je gaat aan de slag met het toepassen van de theorie door een trainingsplan te ontwerpen voor jouw eigen team. Tot slot geven enkele cursisten een deel van hun training in de zaal. Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan de vele mogelijkheden om structuur aan te brengen in je training. Bij dit alles maak je gebruik van ‘keycards’: handzame overzichten met allerlei tips voor het omgaan met sporters met autisme.

Leerdoelen

Aan het einde van deze scholing weet je hoe je autisme kan herkennen en hoe jij hier als trainer/coach mee om kan gaan tijdens de trainingen en wedstrijden op jouw sportclub door zowel structuur, communicatie en opbouw.

 

 

Veilig Sportklimaat- theatervoorstelling

Theatervoorstelling, Wat is het?

Humoristisch theatervoorstelling voor sportclubs:

‘Dat schiet lekker op zo!’. Gebaseerd op de bekende schouwburgversie ‘Wel winnen, hè!’, maar nu geschikt om bij de verenigingen te spelen (en met ‘pedagogisch’ als belangrijk aandachtspunt). Na de voorstelling kunnen mensen voor slechts €5 het boekje kopen met de tips uit de voorstelling. Ook krijgen ze vervolgens een jaar lang iedere week een filmpje in de mail, waardoor ze er steeds weer aan herinnerd worden. Trailer voorstelling: https://vimeo.com/287251732

 

Voor wie is het?

Voor alle vrijwilligers bij de deelnemende clubs:

trainers / coaches en bestuurs- en commissieleden.

Vaak is er vervolgens nog een uitvoering, maar dan voor de ouders van de jeugdleden.

 

Wat zijn de doelen?

Doelen zijn ‘bewustwording’ en ‘inspiratie'. Door de voorstelling snappen ze wat er aan de hand is in de sport en krijgen ze zin om het anders te doen. We raken de mensen bij de clubs op gevoelsniveau; een belangrijke eerste stap op weg naar ander gedrag. Ook geeft het ze een ankerpunt, waar ze aan kunnen refereren als ze het later binnen de vereniging over een pedagogisch klimaat hebben.

 

Aanmelden

De theatervoorstelling vindt plaats op 17 november van 19.30 – 21.30 uur bij de Hezebrink in Emst. Zet de datum alvast in je agenda. De link voor aanmelden volgt nog. Nu al interesse? Laat het weten bij buurtsportcoach Vincent via v.rotman@koppelswoe.nl

 

Workshop Aangepast Sporten - Hoe doe je dat?

Datum: 8 december. Locatie: Rabozaal, Kulturhus EGW Epe

Meer informatie over de workshop vind je hier 

Inschrijven via deze link