Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

ZitFit De Klaarbeek

dinsdag 13 februari 2018

In januari 2018 is ZitFit in woonzorgcentrum De Klaarbeek in Epe officieel van start gegaan. Alle betrokkenen waren bij de pilot in het najaar van 2017 zo enthousiast dat ZitFit bij de Klaarbeek nu structureel aangeboden wordt.  Buurtsportcoach Tom Beekman van Heel Epe Beweegt verzorgd de lessen. Annet Bouwman ondersteunt buurtsportcoach Tom Beekman namens Viattence bij ZitFit.

In het volgende filmpje stelt Annet een aantal vragen aan Henk Dekker, bewoner van De Klaarbeek en ZitFit- deelnemer van het eerste uur. Henk geeft aan dat hij het erg leuk vind om mee te doen en dat het nodig is. Henk: “Gym dat hoort gewoon erbij, ik heb in mijn leven al ontzettend veel gym gedaan en dingen die op gym leken”. De oefeningen van ZitFit gebruikt hij ook tijdens het opstaan ’s morgens en helpen hem bij het verbeteren van zijn coördinatie.

Inmiddels bestaat de ZitFit-groep uit ruim 20 deelnemers. Elke maandagochtend van 09.30 -10.30 uur komen zij samen in Het Praathuis bij De Klaarbeek voor de activiteit. Bewoners van De Klaarbeek en omwonenden zijn van harte welkom om mee te doen met deze activiteit. 

Recente nieuwsitems