Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Jongeren op gezond gewicht

dinsdag 12 juni 2018

De gemeente Epe heeft een start gemaakt met de aanpak van jongeren op gezond gewicht (JOGG). Om de aanpak goed op te kunnen pakken en neer te kunnen zetten, is samenwerking en betrokkenheid nodig. Met veel organisaties en partijen is een kennismaking geweest en zijn er al eerste acties uitgezet. Dit is bijvoorbeeld rondom de samenwerking met bedrijven en de kinderopvang. Verder wordt er gewerkt aan het plan van aanpak voor de aankomende 2,5 jaar.

Een officiële kick-off, start, van JOGG richting de doelgroep jeugd en jongeren vindt eind augustus en in september plaats.

Tussendoor vinden er al activiteiten plaats om een gezonde omgeving voor de kinderen te realiseren. Zo is op a.s. vrijdag 15 juni de Dag van de Gezonde Kinderopvang. Op deze dag wordt er in samenwerking met de AH uit Epe op de kinderopvanglocaties van Koppel-Swoe extra flesjes water, snoepgroente en fruit uitgedeeld. Vele andere activiteiten zullen nog volgen. Samen zorgen we er voor dat de gezonde keuze de gemakkelijke keuze wordt.

Bekijk hier de nieuwe promotievideo die aangeeft waar JOGG voor staat.

Bekijk de Jongeren Op Gezond Gewicht Brandvideo via YouTube

 

Recente nieuwsitems