Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Gezond opgroeien

dinsdag 10 juli 2018

Met een gezonde omgeving willen we de jeugd (0-19 jaar) van de gemeente Epe gezond op laten groeien. Bij het creëren van een gezonde omgeving speelt iedereen een rol. Het goede voorbeeld geven wat een gezonde en actieve leefstijl is, mag hierbij niet vergeten worden. Voorbeelden zijn: samen water drinken en fruit eten, fietsend naar school of werk of na schooltijd samen buiten spelen en bewegen.

Om een gezonde omgeving te realiseren, zijn er vanuit JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) met verschillende betrokkenen speerpunten opgesteld. Gezonde voeding en voldoende bewegen is één van de speerpunten. Hierbij steken we in op het bevorderen van het drinken van water en eten van fruit en groente. Het van jongs af aan stimuleren om mee te doen aan het dagelijkse sport - en beweegaanbod op verschillende locaties krijgt hierbij ook aandacht.

Kick-off
Het betrekken van de jeugd zelf bij de gezonde leefstijl is zeker belangrijk, het gaat om hen. Daarom organiseren we een officiële start, een kick-off, voor JOGG. We geven hier invulling aan tijdens de introductiedagen van de RSG Noord-Veluwe op 28 augustus met één van de landelijke JOGG ambassadeurs, Juvat Westendorp. Ook wethouder De Waard-Oudesluijs is bij het officiële moment aanwezig. Natuurlijk gaat er ook bewogen worden. Samen met Juvat Westendorp en MDC dansgroep Vaassen wordt er een dansworkshop gegeven.

Ook bij de start van de Nationale Sportweek is JOGG aanwezig. Basisschool De Sprenge in Vaassen organiseert voor de kinderen van de school een hardloopevenement bij kasteel De Cannenburgh op vrijdag 14 september. Naast dit hardloopevenement gaan ze vanaf de Nationale Sportweek starten met ‘ The Daily Mile’ van JOGG, het dagelijks 15 minuten (hard)lopen met de kinderen op school.

Gratis bewegen kan altijd en overal!

Recente nieuwsitems