Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Juvat Westendorp bij kick-off JOGG Epe

dinsdag 21 augustus 2018

Juvat Westendorp, landelijk ambassadeur van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), komt naar de officiële kick-off van JOGG Epe. De aftrap is op dinsdag 28 augustus tijdens de introductiedagen van RSG Noordoost-Veluwe.Een gezonde start
Het nieuwe schooljaar gaat beginnen. Een mooi moment om een gezonde start onder de aandacht te brengen. Tijdens de eerste introductiedag van RSG Noordoost-Veluwe bij het Kievitsveld geven Juvat Westendorp en wethouder Lia De Waard-Oudesluijs rond 12.45 uur het officiële startschot. Juvat Westendorp is een bekende danser, choreograaf, acteur en eigenaar van Juvat Dance Academy. Als danser weet hij zelf als geen ander hoe belangrijk een gezonde leefstijl en omgeving zijn. Hij weet dit ook op een positieve manier over te brengen bij de jongeren. Daarnaast zal hij voor de eerstejaars leerlingen een dansworkshop verzorgen. Samen zullen de leerlingen en Juvat de dans tijdens de officiële start tonen. Dansdocenten van het Cultuurplein ondersteunen dit.

Met de introductiedagen komen de eerstejaarsleerlingen van de RSG Noordoost-Veluwe volop in beweging. RSG Noordoost-Veluwe is een vooruitstrevend als het gaat om de ‘Gezonde School’. Zo heeft de school het certificaat ‘Sport en Bewegen’ al ontvangen en wordt er verder gewerkt aan een ‘Gezonde Schoolkantine’.

JOGG Epe
Sinds oktober 2017 is Epe een JOGG-gemeente. In de gemeente Epe willen we de kinderen en jongeren op laten groeien in een gezonde omgeving. In Nederland kampen we helaas steeds meer met overgewicht. Kinderen en jongeren willen we van jongs af aan leren hoe leuk bewegen en hoe lekker gezond eten is. De nadruk wordt hierbij gelegd op een gezonde en actieve leefstijl van de jeugd. Vanuit Heel Epe Beweegt van Koppel-Swoe wordt er invulling gegeven aan JOGG. Bij de JOGG-aanpak is het belangrijk dat voor iedereen de gezonde keuze de gemakkelijke keuze wordt en daar is een groot netwerk voor nodig. Er is de afgelopen maanden gewerkt aan het betrekken van verschillende organisaties binnen de gemeente Epe, zoals kinderopvangorganisaties, sportaanbieders en het bedrijfsleven, en het opstellen van de doelstellingen voor de aankomende 2,5 jaar. De doelgroep zelf mag niet ontbreken en daarom is er voor de jongeren een officiële kick-off georganiseerd. ‘Met de JOGG-aanpak willen we bewustwording creëren rondom de gezonde en actieve leefstijl om uiteindelijk het aantal kinderen en jongeren op gezond gewicht toe te laten nemen’, aldus JOGG-regisseur Larisa Brinkhoff-Lentjes.

Jongeren op Gezond Gewicht is een landelijk initiatief dat zich richt op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en omgeving. In een JOGG-gemeente werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, recreatie, woningbouw, welzijn en de media samen om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Meer info: https://jogg.nl

 

Recente nieuwsitems