Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Beleven en Bewegen, vrijdag 1juni in De Burgerenk

dinsdag 12 juni 2018

Sporten en bewegen helpt om fit te blijven, ook op latere leeftijd. Het helpt een goede conditie te behouden, het is goed voor het lichamelijk en mentaal fitter voelen en verlaagt de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat men langer de activiteiten kan blijven doen die men graag doet. Optima Forma, Fitnesscentrum Epe en Koppel-Swoe organiseerden daarom in samenwerking met Wijksteunpunt De Burgerenk op vrijdag 1 juni een inloopochtend voor ouderen in wijksteunpunt De Burgerenk in Epe. De ochtend had als thema: ‘Bewegen en beleven’.

Tijdens deze inloopochtend konden ouderen langskomen voor een gezellig praatje. Daarnaast kon op een laagdrempelige manier kennisgemaakt worden met diverse beweegactiviteiten, zoals body Balance/Tai Chi, bewegen op muziek, aangepast tennis en ZitFit.

Leontien Mensink verzorgde een leuke en enthousiaste introductie in Bewegen op Muziek. Optima Forma bood tijdens de inloopochtend de mogelijkheid voor een beweegcheck met een persoonlijk beweegadvies. Fitnesscentrum Epe en de buurtsportcoaches van Heel Epe Beweegt waren daarnaast aanwezig voor toelichting over het sport -en beweegaanbod voor ouderen in de gemeente en financiële ondersteuningsmogelijkheden voor senioren (Meedoen-regeling).

 

Klik hier voor het filmpje van de inloopochtend.

Recente nieuwsitems