Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Heel Epe Beweegt inventariseert sport- en beweegwensen jongeren

dinsdag 10 oktober 2017

Heel Epe Beweegt inventariseert sport- en beweegwensen jongeren

Op tienjarige leeftijd sport 80% van de Nederlandse kinderen wekelijks en zijn net zoveel kinderen aangesloten bij een sportclub. Als ze een paar jaar ouder zijn, stromen bij de meeste sporten veel jongeren uit. Ook blijkt het moeilijk te zijn om deze kinderen op latere leeftijd weer in beweging te krijgen (bron: Alles over Sport*). Waarom stoppen zoveel jongeren met sporten en wat kun je doen om dit te voorkomen en deze groep juist te binden en te behouden? Vragen die Heel Epe Beweegt beantwoord wil hebben.

Heel Epe Beweegt wil zich inzetten om juist ook jongeren weer meer in beweging te krijgen. Daarbij is nadrukkelijk de samenwerking gezocht met het jongerenwerk van Koppel en de RSG Noord Veluwe.


Behoefte onderzoek
Om de behoeftes op gebied van sport en bewegen onder de jeugd te peilen is in samenwerking met de RSG. In de enquête wordt nadrukkelijk gevraagd of de jongeren zelf ook interesse hebben om mee te denken over activiteiten en zelf mee willen helpen met de organisatie van activiteiten voor hun leeftijdsgenoten. Want wat is er nu mooier dan participatie door de jeugd zelf? De enquête wordt in de maand oktober via de school richting de leerlingen uitgezet. In november hopen wij de resultaten verwerkt te hebben

Omdat het belangrijk is dat de jongeren zelf kunnen aangeven wat ze willen en wat ze missen op gebied van sport en bewegen zijn ze zelf ook persoonlijk bevraagd. Heel Epe Beweegt en het jongerenwerk van Koppel zijn gezamenlijk op de RSG langsgegaan en hebben een groot aantal jongeren geïnterviewd.

Onder de jongeren die via de enquête invullen wordt een ontzettend leuke prijs verloot, namelijk 6 maanden lidmaatschap + 2 uur Personal Training bij Fitnesscentrum Epe. Met dank aan Fitnesscentrum Epe bedankt voor het beschikbaar stellen van deze mooie prijs!

Recente nieuwsitems