Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Aftrap Nationale Sportweek en de Daily Mile

zondag 9 september 2018

Officieel start de Nationale Sportweek op zaterdag 15 september a.s., maar in de gemeente Epe gaan we de Sportweek al op vrijdagmiddag 14 september om 17.00 uur openen. De opening gebeurt op een unieke en sportieve manier met de eerste ‘Sprenge trail’. Wethouders Scholten en Visser zullen het startschot geven voor de Sprenge trail en daarmee ook voor de Nationale Sportweek.

Sprenge trail
Als aftrap van de Nationale Sportweek heeft Heel Epe Beweegt samen met basisschool De Sprenge in Vaassen de trail opgezet voor de kinderen van de school. Het unieke aan deze trail is dat de route uitgezet is in de tuin van kasteel Cannenburgh te Vaassen. Er is een afstand van 500 meter., 1000 meter en 3000 meter. Om het officieel te maken, krijgen de kinderen een startnummer en is er een tijdsregistratie. Een overzichtelijke en leuke activiteit voor de kinderen en ouders; een mooie start van twee weken vol met beweging.

Nationale Sportweek
Vanuit Heel Epe Beweegt willen we met de ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’-aanpak tijdens de Nationale Sportweek ook aandacht geven aan het ‘Gratis bewegen…. gewoon doen’. Met een paar tips willen we laten zien dat bewegen op een gemakkelijke en leuke manier gedaan kan worden. Zo ben je bijvoorbeeld al in beweging als je met de fiets naar school of de sportvereniging gaat, als je aan het buitenspelen bent of als je de hond gaat uitlaten. Dit helpt bij het lekker in je vel zitten.

Daily Mile
Als vervolg op de ‘Sprenge trail’ gaat basisschool De Sprenge vanaf maandag 17 september starten met de Daily Mile, het dagelijks 15 minuten (hard)lopen. Ieder op zijn eigen tempo, en wanneer het de leraar of lerares het beste uitkomt.

Om een start te maken met de Daily Mile gaan de kinderen de eerste keer gezamenlijk lopen. Heel eenvoudig een rondje om de school.

De Daily Mile komt uit Schotland en is in het Verenigd Koninkrijk al een groot succes. Samen met ‘The Daily Mile Foundation’ uit Schotland heeft Jongeren Op Gezond Gewicht dit initiatief daarom naar Nederland gebracht. Heel Epe Beweegt ondersteunt dit en wil graag meer scholen aan laten sluiten.

Het voordeel van de Daily Mile is dat de conditie van de kinderen kan verbeteren, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn. Het kan altijd en iedereen kan meedoen!

Mochten meer scholen interesse hebben dan kan je contact opnemen met Jongeren Op Gezond Gewicht-regisseur Larisa Brinkhoff, l.brinkhoff@koppelswoe.nl

Recente nieuwsitems