Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Sportkennismaking Atletiek en Tennis

dinsdag 13 februari 2018

De komende periode zullen twee sportkennismakingstrajecten op de scholen gaan starten, te weten atletiek en tennis.

Atletiek
Het programma Ren.Spring.Gooi (atletiek) krijgt in 2018 een vervolg. In het najaar van 2017 zijn er lessen op 9 scholen in Epe verzorgd.
De Atletiekunie, AV Cialfo en Heel Beweegt hebben hierop wederom afspraken gemaakt om het programma Ren.Spring.Gooi verder uit te zetten in het nieuwe jaar. Ontzettend leuke samenwerking waarbij de enthousiaste trainers van AV Cialfo met een materialenpakket langs de scholen gaan om de  kinderen net zo enthousiast te maken voor de atletieksport. Vanuit het programma Ren.Spring.Gooi is er ook een online-tool beschikbaar waarmee de kinderen in de klas bijvoorbeeld via het digibord bepaalde ren.spring.gooi- oefeningen kunnen doen. Want bewegen tussen lessen door verhoogt de concentratie van kinderen.

De geïnteresseerde scholen in Vaassen, Oene en Emst zullen vanaf week 10 de sportkennismakingslessen atletiek aangeboden krijgen.

 

Tennis
Tennisclub De Kouwenaar uit Vaassen wil graag nieuwe jeugdleden werven. Om dit te bereiken heeft TC De Kouwenaar de samenwerking gezocht met Heel Epe Beweegt. Er is afgesproken te starten met een sportkennismakingstraject tennis. Een aantal scholen uit de directe omgeving van de tennisclub zullen een aanbod krijgen voor dit sportkennismakingstraject. Het traject richt zich voornamelijk op de groepen 3,4 en 5 van de basisschool. Het traject bestaat uit 1 tennisles per groep op de school en vervolgens 1 les bij de club.

Na de les op de club krijgen de kinderen een passend vervolgaanbod van de club. TC De Kouwenaar hoopt dat veel kinderen tennis zo leuk gaan vinden dat er veel nieuwe leden bijkomen!

Recente nieuwsitems