Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

ZitFit voor ouderen!

dinsdag 10 juli 2018

In januari 2018 is ZitFit in woonzorgcentrum De Klaarbeek in Epe officieel van start gegaan. Alle betrokkenen waren bij de pilot in het najaar van 2017 zo enthousiast dat ZitFit bij de Klaarbeek nu structureel aangeboden wordt. Buurtsportcoach Tom Beekman van Heel Epe Beweegt geeft de lessen. Annet Bouwman ondersteunt buurtsportcoach Tom namens Viattence bij ZitFit.

Naast bewegen is ook het sociale aspect bij ZitFit belangrijk. De activiteit zorgt ervoor dat de ouderen elkaar ontmoeten, in contact komen met elkaar. Het sporten en bewegen zorgt voor veel plezier en na afloop is er onder het genot van wat drinken tijd voor een praatje met elkaar.

Inmiddels bestaat de ZitFit-groep uit ruim 20 deelnemers. Elke maandagochtend van 09.30 -10.30 uur komen zij samen in Het Praathuis bij De Klaarbeek voor de activiteit. Bewoners van De Klaarbeek en omwonenden zijn van harte welkom om mee te doen met deze activiteit.

Op een andere locatie van zorgorganisatie Viattence draait ZitFit al iets langer. In woonzorgcentrum De Speulbrink in Vaassen is buurtsportcoach Tom Beekman al actief sinds het voorjaar van 2017. Hier draaien inmiddels twee groepen ZitFit.

Vlak voor de zomer zijn de ZitFit-activiteiten geëvalueerd door Viattence en Heel Epe Beweegt. Daaruit kwam naar voren dat alle betrokkenen erg positief zijn over de activiteit. Belangrijk punt daarbij is dat de activiteit als een meerwaarde wordt gezien in het dagprogramma van woonzorgcentra De Klaarbeek en De Speulbrink. Daarbij blijkt dat de deelnemers veel baat hebben bij de oefeningen en het onderlinge contact met elkaar. Hierop is besloten de leuke en succesvolle samenwerking voor de komende twee jaar vast te leggen. Dus ook de komende twee jaar maakt ZitFit onderdeel uit van het programma voor ouderen in De Klaarbeek en De Speulbrink. Wij zijn erg blij met het voortzetten van deze mooie samenwerking!

Recente nieuwsitems