Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Paralympische Spelen 2016

woensdag 19 oktober 2016

Tijdens de herfstvakantie organiseerden de buurtsportcoaches Paralympische Spelen in de gemeente Epe! Kinderen konden ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Tijdens de warming up mochten de kinderen alleen op één been lopen. De kinderen merkten dat je al heel snel erg vermoeid wordt als je maar op één been kan lopen.

Ook de rolstoelvaardigheden werden getest bij het rolstoel-wiel mikspel. Hierbij moesten de kinderen in een cirkel rondrijden. De helft van de kinderen moest proberen met de speciale kleef-pittenzakjes op de wielen van de rolstoel te gooien.

Aan elkaar vast zitten en dan ook nog proberen te scoren. Dit vereist goede samenwerking en overleg bij het Siamees voetbal. Het was erg spannend en er werden ondanks de beperking mooie doelpunten gescoord.

Aan de andere kant van de zaal werd er rolstoelhandbal gespeeld. Je zelf verplaatsen in de rolstoel, gooien, overspelen en scoren. De kinderen hadden het erg snel onder de knie en er werd erg goed samen gespeeld.

Kinderen proberen te tikken en als je blind bent, dat is lastig. We speelden ook blindtikkertje in het wandrek. Hierbij had de tikker een speciale bril waardoor hij niks kon zien. Hij moest op geluid af gaan en proberen de kinderen te tikken.

Buurtsportcoaches Tom Beekman en Rik van Voorst kijken terug op een zeergeslaagde middag. Wat een enthousiasme en plezier hadden de kinderen. Super goed gedaan allemaal!

Recente nieuwsitems