donderdag 10 december 2015

En nu bent u aan zet…
Op 30 november 2015 sloot de termijn voor het indienen van aanmeldingen voor de Sportprijs Epe 2015. In totaal zijn maar liefst 15 aanmeldingen aangedragen. De jury van dit jaar bestaat uit Robert Scholten (wethouder), John Stegeman (hoofdtrainer Heracles Almelo), Siebren Groen (Buurtsportcoach), Dick van der Veen (Initiator Sportprijs) en Gerald Wagenaar (Beleidsontwikkelaar Sport). De jury heeft na een intensief beraad besloten om de volgende 5 aanmeldingen als genomineerden van de Sportprijs Epe 2015 aan te merken:

1.         Chantal van Gortel en Rianka Kiezebrink
Chantal en Rianka hebben afgelopen jaar deelgenomen aan de Special Olympics in Los Angeles (de Olympische Spelen voor mensen met een beperking). In totaal hebben zij daar één bronzen medaille, twee zilveren medailles en twee gouden medailles behaald. Een uniek ervaring voor deze twee dames.

2.         S.V. Wissel
S.V. Wissel staat al meer dan 25 jaar klaar voor de minder valide mens. Zo vond afgelopen jaar voor de 25e keer het J.P. van de Bent-toernooi plaats, waar 1400 sporters met een beperking en begeleiders aan deelnemen. Daarnaast vind er sinds 2012 ook het Goede Doelen-toernooi plaats. Een grote groep vrijwilligers van S.V. Wissel is drukdoende om deze toernooien mogelijk te maken.

3.         Tiemen van der Kolk
Tiemen skeelerde het afgelopen jaar met veel succes: hij behaalde diverse medailles bij het NK Baan in Purmerend, werd Nederlands kampioen op het NK Marathon in Achterveld en werd ook op het NK Weg in Ommen op diverse onderdelen Nederlands kampioen. Een belangrijk hoogtepunt was de bronzen medaille tijdens de Europese Kampioenschappen in het Oostenrijkse Wörgl. Tiemen is inmiddels ook begonnen met schaatsen en zijn ambitie is om ook hierin het hoogste niveau te halen.

4.         Elisa Dul
Elisa schaatst en skeelert het afgelopen jaren diverse prijzen bij elkaar. Zo won ze een bronzen medaille bij een internationaal jeugd schaatstoernooi, won ze goud op twee afstanden tijdens het NK Baan inline-skaten, goud en zilver op het NK Weg inline-skaten en een belangrijk hoogtepunt: een bronzen medaille op de Europese Kampioenschappen in het Oostenrijkse Wörgl. Tijdens de bedrijven door wist Elise ook nog haar HAVO-diploma te behalen.

5.         Basketball AllstarS Epe (BASE)
Basketbalvereniging BASE is in 2012 opgericht en heeft sindsdien een flinke ontwikkeling doorgemaakt, door in 2,5 jaar tijd te groeien naar een vereniging van bijna 100 leden. Daarnaast wil BASE haar maatschappelijke opdracht uitdragen door het middel van het STAR-principe (Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect). Daarnaast hebben zij mede het initiatief genomen om de sportverenigingen in Epe bij elkaar te brengen, wat geresulteerd heeft in het Sportcafé.

De keus is nu aan u!
Via de website www.epe.nl kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriete genomineerde voor de Sportprijs Epe 2015. De keuze van het publiek zal voor 50% meetellen in de uiteindelijke keuze voor de winnaar, de overige 50% wordt bepaald door de jury van dit jaar. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Epe op 4 januari a.s. wordt de winnaar van de Sportprijs Epe 2015 bekendgemaakt.