Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Avond4daagse Epe 2018

donderdag 17 mei 2018

In de week van 5 tot en met 8 juni vindt de Avond4daagse in Epe plaats. Ongeveer 1100 kinderen van de basisscholen uit Epe komen vier dagen achter elkaar in beweging. Vanuit Albert Heijn en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) stimuleren we het drinken van water en het eten van fruit, want daar loop je de Avond4daagse mee uit!

Samen zorgen voor een gezond aanbod
De deelname van scholen, het in beweging brengen van kinderen en hun ouders tijdens de Avond4daagse sluit goed aan bij de JOGG-aanpak die wij als gemeente lokaal uitvoeren. Met deze aanpak verbinden wij in onze gemeente lokale initiatieven en partijen die inzetten op een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren. Niet eenmalig, maar als blijvend onderdeel van een langdurige aanpak. Samen gaan we voor meer jongeren op gezond gewicht.

Door Heel Epe Beweegt wordt al enkele jaren het bewegen onder de kinderen en jongeren gestimuleerd. Deelname aan de Avond4Daagse wordt daarom toegejuicht. Tijdens de Avond4daagse leren kinderen dat bewegen leuk en gezond is. Naast bewegen stimuleren we het drinken van water en het eten van groente en/of fruit.

Dit jaar helpt de Albert Heijn uit Epe de Avond4vierdaagse tot een leuk en gezond beweegfestijn te maken. Albert Heijn vindt de gezondheid van de jeugd belangrijk, daarom werken we dit jaar samen en delen we beide water uit. Medewerkers van Albert Heijn delen zelfs op woensdag 6 juni tijdens de loop water en fruit uit. Op donderdag 7 juni zorgt Heel Epe Beweegt/JOGG, voor heerlijk fris water langs de route. Kinderen krijgen een bekertje water of kunnen hun bidon direct vullen. Want water zorgt voor een betere prestatie en een sneller herstel.

En de beloningen die kinderen krijgen na het uitlopen van de vierdaagse kunnen natuurlijk ook heel goed gezondere traktaties zijn, of misschien een klein presentje. Samen vieren we de Avond4daagse!

Recente nieuwsitems