Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

‘Bewegen en beleven’ op vrijdag 1 juni in wijksteunpunt De Burgerenk

donderdag 17 mei 2018

Sporten en bewegen helpt om fit te blijven, ook op latere leeftijd. Het helpt een goede conditie te behouden, het is goed voor het lichamelijk en mentaal fitter voelen en verlaagt de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat men langer de activiteiten kan blijven doen die men graag doet. Optima Forma, Fitnesscentrum Epe en Koppel-Swoe/Heel Epe Beweegt organiseren daarom op vrijdag 1 juni een inloopochtend voor ouderen in wijksteunpunt De Burgerenk in Epe. De ochtend heeft als thema: ‘Bewegen en beleven’.

Tijdens deze inloopochtend kunnen ouderen langskomen voor een gezellig praatje. Daarnaast kan op een laagdrempelige manier kennisgemaakt worden met diverse beweegactiviteiten, zoals body Balance/Tai Chi, bewegen op muziek, aangepast tennis en ZitFit. Zo kan zelf ervaren worden hoe leuk bewegen eigenlijk (nog) kan zijn

Optima Forma biedt tijdens de inloopochtend de mogelijkheid voor een beweegcheck met een persoonlijk beweegadvies. Bij het sociaal cultureel werk van Koppel-Swoe kunt u deze ochtend terecht voor al uw vragen over activiteiten die in de wijk georganiseerd worden. Fitnesscentrum Epe en de buurtsportcoaches van Heel Epe Beweegt zijn daarnaast aanwezig voor toelichting over het sport -en beweegaanbod voor ouderen in de gemeente en financiële ondersteuningsmogelijkheden voor senioren (Meedoen-regeling).

De inloopochtend wordt georganiseerd op vrijdag 1 juni van 10.00 – 12.00 uur in wijksteunpunt De Burgerenk (Klimtuin 46, Epe). Bent u geïnteresseerd? Dan bent u van harte welkom om tijdens de inloopochtend binnen te lopen.

Meer informatie over de inloopochtend is op te vragen bij Koppel-Swoe/Heel Epe Beweegt via 06-14218360. Wilt u meer informatie over de Meedoen-regeling dan is informatie op te vragen bij Ria Steentjes van Koppel-Swoe via 0578-676767 of bij de gemeente Epe.

Recente nieuwsitems