Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Sportcafé 11 april i.s.m. SVA Emst en De Hezebrink

maandag 16 april 2018

Heel Epe Beweegt organiseerde op woensdag 11 april het sportcafé voor de sportaanbieders in de gemeente Epe. Het sportcafé is ontstaan uit vraag van de sportaanbieders elkaar te leren kennen en zo verbindingen te zoeken, actuele thema's te bespreken, ervaringen te delen en te profiteren van elkaars kennis. Het thema van dit sportcafé was 'Samenwerken/Open Club'.

Een Open Club denkt vraag- en buurtgericht en gaat steeds opnieuw na wat de behoeften zijn en speelt daarop in. De club gaat, mogelijk in samenwerking met andere sportclubs en partijen uit andere sectoren, gericht aan de slag om activiteiten aan te bieden die haar hoofdactiviteit versterken. Daarbij streeft een Open Club naar een betere bezettingsgraad van de accommodatie, meer ledenbinding en meer reuring op de club.

Tijdens de avond werd kennisgemaakt met SVA Emst, die dit sportcafé als gastheer optrad. Namens de vereniging vertelde Nicole Derickx over alle ins en outs van hun vereniging. Door Gert Buitenhuis ( bestuur van de Hezebrink) werd een rondleiding door de nieuw verbouwde accommodatie verzorgd.

Vereniging SDC Putten was uitgenodigd als gastspreker tijdens het sportcafé. De vereniging heeft ruime ervaring als Open Club. Voorzitter Albert de Bruin van de vereniging vertelde alles over hoe zijn vereniging aan de slag is gegaan met het zoeken van samenwerkingen en opzetten van maatschappelijk betrokken activiteiten.

Het was een mooie avond die de aanwezige sportaanbieders liet zien wat er aan samenwerking mogelijk is.

Recente nieuwsitems