Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Schoolatletiekmiddag AV Cialfo

dinsdag 10 oktober 2017

Schoolatletiekmiddag AV Cialfo
Woensdagmiddag 4 oktober organiseerde Atletiekvereniging Cialfo de Athletics Schoolchamps voor groep 3 t/m 8 van de basisscholen. De Athletic School Champs werd dit jaar wederom georganiseerd in samenwerking met Heel Epe Beweegt. Doel van deze schoolatletiekdag is de kinderen van de basisschool op een laagdrempelige manier kennis laten maken met verschillende onderdelen van de Atletieksport. Met een opkomst van 60 enthousiaste kinderen was het een ontzettend geslaagd evenement.

Vanaf 13.00 uur konden de kinderen zich inschrijven op de accommodatie van AV Cialfo.
Om 13.45 uur startte het programma voor de jeugd met de warming-up. Een warming-up voor het sporten is erg belangrijk, deze werd verzorgd door het team van Heel Epe Beweegt.Na de warming-up gingen de kinderen per groepje met een begeleider de diverse onderdelen bij langs. Onderdelen die aan bod kwamen waren estafette, hoog- en verspringen, vergooien met de vortexpijl en de 40 meter sprint. Als afsluitende activiteit werd met de hele groep kinderen de stadioncross gedaan.

Wat veel indruk maakte op de kinderen was de demonstratie hoogspringen en speergooien van de Nederlands Kampioen Meerkamp Leon Mak. Hoe vaak zie je nu een echte topper in actie?! Onder luide en enthousiaste aanmoediging van de kinderen liet Leon liet zijn kunsten zien. Natuurlijk ontbrak het uitdelen van handtekeningen door Leon na die tijd ook niet!

Na afloop van de middag kregen alle kinderen een gouden medaille en certificaat uitgereikt. Een mooie herinnering aan een uitdagende en sportieve atletiekmiddag!

Met dank aan de organisatie van AV Cialfo, alle vrijwilligers, ouders en natuurlijk alle kinderen en scholen die mee hebben gedaan!

Recente nieuwsitems