Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

ZitFit in het Praathuis bij de Klaarbeek !

vrijdag 3 november 2017

ZitFit in het Praathuis bij de Klaarbeek !

De afgelopen drie weken hebben buurtbewoners en bewoners van woonzorgcentrum De Klaarbeek in Epe kennis gemaakt met Zitfit. Inmiddels doet er een groep van 20 mensen mee met de activiteit. De activiteit vind plaats in het Praathuis van De Klaarbeek en staat onder leiding van Tom Beekman van het team HeelEpeBeweegt. Tom is buurtsportcoach en is enige tijd geleden al gestart met een ZitFit-activiteit bij de Speulbrink in Vaassen.

De Zitfit begint elke les met een warming-up, waarbij geen enkele spiergroep word overgeslagen. De naam zegt het al, de spellen en oefeningen worden allemaal zittend gedaan.

Na de warming-up volgen verschillende spelvormen. Alle oefeningen zijn op verschillende niveaus uit te voeren, zodat iedereen plezier beleefd aan het bewegen!

De Zitfit-lessen zijn elke maandag van 09.30 tot 10.15 uur (tot de kerstvakantie). Na deze pilot van 9 lessen wordt gekeken of de activiteit structureel aangeboden kan worden. Bewegen vertraagd de processen van het ouder worden, houdt u gezond en vitaal en bovendien geeft het een positief gevoel. Ouderenzorg Viattence ziet dit ook in, vandaar dat ze de gymnastiek groep graag in het Praathuis behouden.

Kent of bent u een (buurt)bewoner van De Klaarbeek? Dan bent u van harte welkom om een keer mee te doen!

Recente nieuwsitems