Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Sportdag laat leerlingen kennis maken met diverse sporten

vrijdag 27 mei 2016

Afgelopen week vond de jaarlijkse sportdag voor scholieren uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs plaats. Tijdens de sportdagen maakten de leerlingen uit Epe, Vaassen, Oene en Emst, verdeeld over verschillende locaties, kennis met vijf sporten naar keuze. In totaal hebben ongeveer 700 kinderen deelgenomen aan de sportdagen. De organisatie lag ook dit jaar in handen van de buurtsportcoaches van Koppel.

Sportdag
Op dinsdag 24 mei werd er afgetrapt in Vaassen, op donderdag 26 en vrijdag 27 mei was het de beurt aan Epe, Emst en Oene. Tussen 09.30 en 14.15 uur doorliepen de leerlingen een programma op verschillende sportaccommodaties.

Kinderen konden vooraf hun voorkeur voor een sport doorgeven en werden zo ingedeeld in groepjes. Sporten die aan bod kwamen waren onder andere atletiek, basketbal, badminton, basketbal, judo, handbal, korfbal, hockey, volleybal, tennis, fitness en voetbal.
Bijna alle sporten werden verzorgd door lokale sportaanbieders of sportverenigingen om hun eigen sport- en vereniging onder de aandacht te brengen. Daarnaast werden ook sporten verzorgd door de Regionale Scholengemeenschap N.O.–Veluwe en de buurtsportcoaches van Koppel. Tussen de bedrijven door kregen alle vrijwilligers een lunchpakket, wat mede mogelijk werd gemaakt door Albert Heijn Vaassen.

Dank
Zonder de hulp van de vrijwilligers van de sportverenigingen en sportaanbieders is de sportdag niet te realiseren. Dit beseft ook buurtsportcoach Rik van Voorst: ‘Elk jaar is het weer een hele puzzel om de sporten op de verschillende locaties ingevuld te krijgen, maar het is weer gelukt. En dit met dank aan de verenigingen en de vrijwilligers die zich weer met enthousiasme hebben ingezet om de sportdag te realiseren. Petje af!’. De organisatie kan dan ook terug kijken op drie geslaagde sportdagen. ‘We hebben het droog gehouden en iedereen is tevreden. En ik zie alleen maar lachende, sportende kinderen die plezier maken. Wat wil je nog meer?!’, aldus buurtsportcoach Tom Beekman.

Foto's: 
24 mei 2016 - Sportdag Vaassen - Klik hier
26 mei 2016 - Sportdag Epe - Klik hier
27 mei 2016 - Sportdag Epe - Klik hier

Aftermovie Schoolsportdagen - Klik hier  

Recente nieuwsitems