Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Bijeenkomst participatieverklaring nieuwkomers 16 maart

dinsdag 20 maart 2018

Op vrijdag 16 maart werd er door de gemeente Epe, St. Present Epe-Heerde en Koppel-Swoe een bijeenkomst georganiseerd voor de nieuwkomers in de gemeente.

Genoemde organisaties ondersteunen de nieuwkomers bij het integreren in de Nederlandse samenleving en helpen bij de praktische zaken waar deze groep mensen hulp bij kan gebruiken.

Nieuwkomers geven door het ondertekenen van de participatieverklaring aan dat zij zich aanpassen aan de normen en waarden van de Nederlandse samenleving en zich zullen inzetten voor hun integratie, denk bijvoorbeeld aan het machtig maken van de Nederlandse taal.

Om de nieuwkomers te wijzen op de activiteiten die er in de gemeente Epe worden georganiseerd waren een aantal organisaties aanwezig om informatie te geven over deze activiteiten. Buurtmaken.nl verstrekte informatie over de activiteiten die in wijk en buurt worden georganiseerd, activiteiten waarbij ontmoeting centraal staat. Heel Epe Beweegt was aanwezig om te informeren over het sport – en beweegaanbod in de gemeente. 

Recente nieuwsitems