Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Terugblik Snoepgroente campagne 2022

donderdag 10 november 2022

Het eten van verschillende soorten groente is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen die onze kinderen nodig hebben om gezond op te groeien.

Daarom werd van 17 tot en met 21 oktober de #5 dagen snoepgroente challege georganiseerd. Alle scholen in de gemeente werden uitgedaagd om tijdens het 10-uurtje of tijdens de lunch (snoep)groente te eten. Om dit makkelijker te maken kregen alle scholen van Heel Epe Beweegt en Bouwmeester Buitengewoon vers twee dagen snoepgroente voor de leerlingen.

Tijdens de campagne hebben alle 20 basisscholen in de gemeente deel genomen aan de challenge. Super dat alle scholen enthousiast waren om mee te doen! Op dinsdag werd aan alle scholen snoepgroentes gebracht voor 2 dagen door Bouwmeester Buitengewoon vers, bedankt voor deze mooie samenwerking!

Naast de campagne op de scholen werd de campagne ook uitgezet op de kinderopvang. Wij hebben 14 locaties uitgedaagd om mee te doen aan de 5 dagen snoepgroente challenge. Hiervoor hebben alle locaties een leuk pakketje ontvangen om het deelnemen aan de challenge makkelijker te maken.
Om het eten van groentes nog even extra te stimuleren is door Naomi van Eduna een workshop gegeven op kinderopvang locatie ’t Hummelhoekje.

Wat een mooie campagne week was dit! Op naar volgend jaar!

Recente nieuwsitems