Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Schoolkorfbaltoernooi en kennismakingstraject Korfbalvereniging Regio ’72

woensdag 15 mei 2019

Op woensdag 19 juni 2019 organiseert korfbalvereniging Regio ’72 weer het jaarlijkse Schoolkorfbaltoernooi. Het toernooi is bedoeld voor de groepen 3 t/m 8 van de basisscholen uit Vaassen en Emst.

De dag is al volgt ingedeeld:

Van 13.00 – 15.15 voor groep 3 en 4 (per team 4 spelers in het veld).

Van 15.30 – 17.30 groep 5 t/m 7 (per team 4 spelers in het veld).

 

Voor groep 8 wordt een speciale avond georganiseerd, dinsdag 18 juni van 18.00-20.30 uur. Deze gaat door bij voldoende opgave van teams uit groep 8. Is er voor dit aparte toernooi voor groep 8 weinig animo dan worden de teams die zich toch hebben opgegeven ingedeeld op de woensdag. Scholen kunnen zich voor dit toernooi aanmelden tot 18 mei aanstaande.

Aanmelden kan hier

 

 

Kennismakingslessen korfbal

In aanloop naar het schoolkorfbaltoernooi willen korfbalvereniging Regio ‘72 en de buurtsportcoaches korfbal extra onder aandacht brengen. In week 20 & 21 organiseren we een kennismakingstraject met de korfbalsport voor kinderen uit groep 4 en 5 van de basisscholen uit Vaassen en Emst.

Er zijn vier basisscholen in Vaassen die hieraan meedoen, te weten: De Violier, ’t Mozaïek, Gerardus Majella en de Sprenge Vaassen. In totaal gaan 109 kinderen meedoen met de korfballessen.

 

De kennismaking met de sport vindt plaats onder schooltijd en bestaat uit 1 kennismakingsles. Om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de scholen worden deze kennismakingslessen gegeven op het moment dat de gymnastiekles op de school plaats vindt. De kennismakingslessen worden gegeven door deskundige trainers van korfbalvereniging Regio ‘72. Na afloop ontvangen de leerkrachten een map met allerlei korfbal-trainingsvormen. Zo kunnen zij zelf ook met korfbal aan de slag. Deze materialen zijn samen met de Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) ontwikkeld.

 

Recente nieuwsitems