Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Aangepast Sporten

woensdag 19 juni 2019

Maandag 17 juni waren de buurtsportcoaches van Heel Epe Beweegt aanwezig op de landelijke bijeenkomst van Uniek Sporten in het Friendship Sports Centre in Amsterdam. Uniek Sporten heeft als doelstelling om meer mensen met een beperking te laten sporten en bewegen. De gemeente Epe is sinds kort ook aangesloten bij Uniek Sporten.

In de ochtend kregen we meer informatie over de stand van zaken van Uniek Sporten. Een introductie werd gegeven door Arjo Wijnhorst, die landelijk betrokken is bij de opzet van Uniek Sporten.

Na een warming-up van Oud-bokser en ambassadeur van Uniek Sporten Arnold Vanderleyde hebben de buurtsportcoaches deelgenomen aan de workshops ‘socialmedia’,  ‘Unieksporten in Brabant’ en ‘Wat beweegt mensen’.

Prof. dr. Erik Scherder vertelde in de middag zeer enthousiast over de werking van het brein en het nut van bewegen voor het brein.

 

In de gemeente Epe gaan de buurtsportcoaches zich meer inzetten om meer mensen met een beperking te laten sporten/bewegen. Dit zal onderdeel gaan uitmaken van het nieuwe uitvoeringsplan van de buurtsportcoaches. Buurtsportcoach Jeroen de Lange is de lokale coach Aangepast Sporten. We trekken op met gemeenten uit de Stedendriehoek en andere omliggende gemeenten. Gezamenlijk proberen we een zo goed mogelijk netwerk met lokale en regionale sportaanbieders te creëren en het aanbod in kaart te brengen.

 Op donderdag 20 juni zitten de lokale coaches van de regio Stedendriehoek samen met de regiocoach aangepast sporten om tafel om de vervolgstappen te plannen.

We hopen meer mensen met een beperking te kunnen laten bewegen/sporten of waar mogelijk door te kunnen doorverwijzen, afhankelijk van de vraag. En we kijken naar de mogelijkheden om nieuw aanbod op te zetten.

Wilt u meer weten over (de mogelijkheden van) aangepast sporten neem dan gerust contact op met buurtsportcoach Jeroen, j.delange@koppelswoe.nl.

 

Voor meer informatie zie www.unieksporten.nl

 

Recente nieuwsitems