Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Week voor de Gezonde Jeugd

maandag 9 maart 2020

Week voor de Gezonde Jeugd

 

In de week van 16 tot en met 20 maart is het de nationale Week voor de Gezonde Jeugd. Heel Epe Beweegt doet daar met de jongeren op gezond gewicht (JOGG) aanpak aan mee. Gedurende deze week zijn er verschillende activiteiten waarbij er aandacht is voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Samen met verschillende partijen in de gemeente Epe besteden we in de Week voor de Gezonde Jeugd extra aandacht aan het creëren van een gezonde omgeving om de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te laten worden.

 

Gezonde Werkvloer

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd is er dit jaar vanuit Heel Epe Beweegt aandacht voor het belang van een gezonde werkvloer en een positieve betrokkenheid van ouders. Bij een gezonde toekomst voor een gezonde jeugd oefenen volwassenen ook invloed uit. Dit geldt zowel voor het creëren van een gezonde omgeving als bij het geven van het gezonde voorbeeld. Daarom is er op 16 maart een inspirerende sessie ‘Gezonde Werkvloer’ in samenwerking met de gemeente Epe. Alle werkgevers in de gemeente Epe zijn hiervoor uitgenodigd. Wie zich nog niet heeft aangemeld kan dit nog doen tot en met 13 maart door een mail te sturen naar l.brinkhoff@koppelswoe.nl. De inspiratiesessie wordt gehouden van 17:15 tot 20:00 uur. Er worden deze avond tips en ideeën uitgewisseld voor een gezonde(re) werkvloer. Ook is er een interessante gastspreker over het onderwerp gezond eten, goed bewegen en een vitale werkvloer: Herre Zonderland. De gemeente Epe gaat vanaf dit moment zelf ook aan de slag met de fittere en vitalere werknemers.

 

Voeding

Bij een gezonde jeugd en het maken van een gezonde keuze speelt voeding een belangrijke rol. Met verschillende scholen zijn er daarom tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd verschillende voedingslessen en -activiteiten. Bij de RSG N-O Veluwe zijn er voor de eerste- en tweedejaars specifieke voedingslessen over energie balans. Hierbij wordt ingegaan op de basis waarom je aankomt, hoe je af kan vallen én hoe je het gewicht onder controle kan blijven houden.
Bij de W.G. van der Hulstschool en de Sprenge Vaassen wordt op vrijdag 20 maart de workshop gezonde hapjes maken uitgevoerd. Kinderen leren zo op een speelse manier leuke en lekkere hapjes maken. Deze hapjes worden onder andere bij bedrijven, zoals Georg Fischer, uitgedeeld. Zij zijn al bezig met de vitaliteit en de Gezonde Werkvloer.

Zo maken meerdere organisaties de stap naar een gezondere werkvloer.

Recente nieuwsitems