Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Terugblik succesvolle vijfde editie van de Zomerschool 2022

donderdag 15 september 2022

Terugblik succesvolle vijfde editie van de Zomerschool 2022

De Zomerschool Epe-Heerde 2022 vond afgelopen zomer in de eerste drie weken van augustus plaats. In een periode van 3 weken volgden kinderen tussen de 6 en 12 jaar een educatief en creatief programma, waarbij er ook veel ruimte was voor plezier en sociaal contact. Nog nooit namen er zoveel kinderen deel als tijdens deze editie. 100 kinderen waren van de partij toen wethouder William van Ommen van de gemeente Heerde de Zomerschool afsloot. 

 

Ontspannen werken aan taalontwikkeling

Tijdens de Zomerschool gaan leren en plezier maken hand-in-hand. Na de opening op 1 augustus door wethouder Lia de Waard-Oudesluijs van Epe, waarbij mascotte Wiebel en het thema ‘Wereldreiziger’ geïntroduceerd werden ging de Zomerschool van start. Tijdens de lesweken maakten de kinderen nieuwe vrienden en werden er allerlei activiteiten georganiseerd. Dit jaar gingen de leerlingen onder andere bij Kinderdorp Cavente op bezoek en brachten ze een dag door in het Zuivelmuseum in Wapenveld. Tijdens het hele programma staat de taalontwikkeling door spelenderwijs Nederlands te spreken, te schrijven en te lezen centraal.

 

Vrijwilligers sleutel tot succes

De Zomerschool zou niet kunnen bestaan zonder de hulp van vele vrijwilligers uit de Eper en Heerdense samenleving. Zij zorgen er samen met de professionals en ouders voor dat de kinderen op een plezierige, leerzame en veilige manier kunnen deelnemen aan de Zomerschool en dat het de kinderen aan niets ontbreekt. Wethouder Van Ommen bedankte iedereen die de Zomerschool mogelijk maakte en in het bijzonder de vrijwilligers bij de afsluiting: “Prachtig dat al deze mensen zich vrijwillig hebben ingezet om de kinderen deze mooie en leerzame drie weken te bezorgen. Zonder vrijwilligers, ouders én professionals was dat niet mogelijk geweest. De blije gezichten van de kinderen vertelden mij dat ze het enorm naar hun zin hebben gehad. Ik kijk samen met de kinderen nu al uit naar de zesde editie.”

 

Helpen bij de Zomerschool Epe-Heerde 2023

Mensen die graag willen meehelpen bij de Zomerschool 2023 zijn van harte welkom. Voor de Startdag op Zaterdag 4 maart 2023 van 9.30 -14.00 uur (de warmloopdag voor kinderen in aanloop naar de Zomerschool) en de Zomerschool in augustus worden weer vrijwilligers gezocht. 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Marleen Witteveen via m.witteveen@heerde.nl

 

 

 

Recente nieuwsitems