Het sportplatform van de gemeente Epe

Nieuws

Snoepgroente… zet je tanden erin!

maandag 10 oktober 2022

Het eten van verschillende groente is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, die onze kinderen nodig hebben om gezond op te groeien. Daarnaast krijg je er (ook als volwassene) een betere weerstand door, voel je je fit en krijg je minder calorieën binnen.

Met de snoepgroente challenge wil Heel Epe Beweegt (Koppel-Swoe) de boodschap uitdragen dat het dagelijks eten van groente lekker, heel normaal en makkelijk is. Het is een vanzelfsprekend onderdeel van je eetpatroon. Je hebt groente gewoon nodig. En met het tussendoor eten van groente is het zoveel makkelijker om aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente te komen. Want waarom zou je alles bewaren tot het avondeten?

We hebben alle basisscholen in de gemeente Epe uitgedaagd om van 17 tot en met 21 oktober mee te doen aan de 5-daagse snoepgroente challenge. Iedere klas heeft van ons de uitdaging gekregen om tijdens het 10-uurtje of tijdens de lunch (snoep)groente te eten. Ook krijgen alle basisscholen van Heel Epe Beweegt en Bouwmeester Buitengewoon Vers twee dagen snoepgroentes voor de leerlingen.

 

Recente nieuwsitems